L'informe tècnic detecta deficiències en el contracte de manteniment del paratge natural així com falta de personal en els dies establits

Burriana.- (08-03-24). L'Ajuntament de Burriana ha obert expedient a l'empresa concessionària encarregada de la neteja del Clot de La Mare de Déu i dels prats costaners en l'Arenal. L'informe tècnic ha detectat deficiències en el contracte de manteniment del paratge natural com la falta de personal encarregat de fer els treballs de jardineria els dies establits en l'acord. Així, el document elaborat pels tècnics municipals detalla la falta de desbrossaments, segues, escarificació, retallades i altres tasques compreses en el plec del contracte tant en la zona dels terrenys de l'arenal com en la zona del Paratge del Clot.

D'altra banda, l'informe a l'empresa concessionària també va documentar acumulació de restes de vegetació a la platja de l'Arenal, espècies invasores en la zona del Clot sense tractar ni es van constatar actuacions de reposició d'arbres i arbustos. A més, es van detectar gran quantitat de restes de matèria orgànica en la làmina del riu sec i la falta de manteniment en el clos que dona accés al passeig del Clot. Totes aquestes raons, segons l'informe tècnic suposen l'incompliment de les obligacions derivades del plec de prescripcions tècniques, del contracte, de la naturalesa i règim jurídic del servei.

Referent a les deficiències detectades, l'equip de Govern té previst una reunió en les pròximes setmanes per a abordar amb l'empresa concessionària les infraccions comeses i classificades com a greus amb l'objectiu de buscar solucions a llarg termini.

La regidora de Control de Contractes, Suni Fandos ha defensat que “els informes tècnics venen a corroborar el que els ciutadans han estat denunciant durant els últims 8 anys respecte a l'abandó d'aquestes zones emblemàtiques del municipi. La cura i la neteja del Clot de La Mare de Déu i dels prats costaners en l'Arenal són una prioritat per a aquest equip de Govern”. A més, l'edil ha recordat que “vigilarem que els diners públics repercutisca en uns bons serveis a la ciutadania com ja estem fent en altres àmbits, com la neteja d'edificis públics o dels carrers de la ciutat”.