L'equip de Govern està treballant per a tirar avant un projecte que comporte un equilibri entre el desenvolupament turístic que la ciutat necessita i la conservació de la riquesa mediambiental que suposa l'Arenal

 

Burriana (11.03.24).- L'Alcalde de Burriana i regidor de Grans Projectes, Jorge Monferrer Daudí, ha mantingut diverses reunions amb empresaris hotelers interessats pel futur desenvolupament de l'Arenal. El projecte de l'Arenal compta amb més de 240.000 metres quadrats de litoral, i recentment l'ajuntament ha adjudicat l'assistència tècnica per a elaborar tota la documentació necessària que permetrà un nou desenvolupament urbanístic en la façana marítima del municipi, que requerirà de la Modificació Puntual n47 del PGOU. L'objecte de la contractació que ha tingut lloc fa a penes uns dies, és la tramitació, elaboració, gestió, seguiment i assessorament municipal en tots els tràmits legislatius i jurídics precisos per a la modificació puntual del Pla General de Burriana, en l'àmbit territorial de l'Arenal.

 

L'alcalde ha traslladat en les diverses reunions que l'equip de Govern està treballant per a tirar avant un projecte per a desenvolupar hotels i restaurants en una zona exclusiva i privilegiada, en primera línia enfront de la mar, que comporte un equilibri entre el desenvolupament turístic que la ciutat necessita i la conservació de la riquesa mediambiental que suposa l'Arenal. Aquesta oportunitat quasi única en el litoral mediterrani, “està despertant l'interés dels inversors en el futur Arenal que disposarà d'un 90 per cent de l'espai a zones verdes i obertes al servei dels veïns, i una menor part, aproximadament el 10 per cent per a desenvolupament turístic”, ha valorat Monferrer.

 

D'aquesta manera, l'executiu municipal pretén desencallar un projecte que porta 50 anys paralitzat i que ha llastrat el creixement turístic de Burriana mentre altres municipis costaners de la província si han sabut aprofitar la indústria turística i els beneficis econòmics i laborals que ella suposa.“Aquest equip de Govern ha iniciat el compte arrere per a despertar la indústria turística d'un gegant adormit. Burriana ho té tot per a despertar i posar en valor les nostres privilegiades platges”, ha conclòs l'alcalde.