Burriana (15.03.24). - Burriana ha viscut la Nit de la Plantà amb tots els seus monuments preparats als carrers per a rebre la visita de nombrosos veïns i ciutadans dels municipis de voltant. L'ardu treball de les 18 comissions falleres i dels seus artistes ha fet possible que totes les falles hagen finalitzat a temps les tasques de muntatge i retoc de les diferents peces.

La visita oficial de la Nit de la Plantà s'ha iniciat a les 18:00h. des de l'Ajuntament. Les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà, i les seues respectives Corts d'honor i Dames de la Ciutat, acompanyades per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, juntament amb part de la corporació municipal han començat el recorregut cap als diferents monuments. La cita també ha comptat amb la presència de la Subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García, la Delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat, els diputats en Les Corts, Juan Francisco Pérez Llorca i Salvado Aguilella, els Vicepresidents de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez i Hector Folgado, els senadors Vicente Tejedo i Eva Redondo, acompanyats d'altres autoritats i representants públics de diversos municipis de la província .

La Falla Societat Caçadors ha sigut la primera en rebre la visita de les autoritats i de la comitiva fallera, als qui li'ls ha oferits bunyols i mistela tal com marca la tradició. El recorregut ha seguit per la Falla Plaça Chicharro i per la Falla Societat Club Ortega fins a visitar cadascun dels emplaçaments on es planten les 36 falles del conjunt de la ciutat. A mitjanit s'ha disparat la tradicional Mascletà Nocturna en la Plaça l’Hereu.

El dissabte, a partir de les 08:00h., els monuments rebran la visita del jurat, els qui avaluaran el treball realitzat durant tot l'any pels artistes fallers. I a partir de les 18:00h., en el Llar Faller tindrà lloc el tan esperat lliurament de premis a les Falles de Burriana 2024, que enguany compten amb la novetat del lliurament de dos premis addicionals als monuments major i infantil més inclusius.

 

Per la seua part, la regidora de Falles, Paloma Boix, ha elogiat “el treball col·lectiu de les comissions falleres i el talent dels artistes fallers que han omplit d'art i color els carrers de Borriana contagiant la seua alegria i passió per mostrar el treball i esforç de tot un any”. A més, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha animat “als veïns a eixir al carrer i gaudir dels dies que queden per davant abans de la Cremà en honor a Sant Josep, així com als ciutadans dels municipis de voltant, per a acostar-se a Burriana i gaudir de les millors festes del món juntament amb una àmplia oferta gastronòmica”.