• L'exhaustiu estudi i treballs tècnics suposaran una inversió aproximada de 35.000 euros a càrrec dels pressupostos que van ser aprovats el passat 28 de desembre de 2023 per part de l'equip de Govern

Burriana (25.03.24).- L'Ajuntament de Burriana ha encarregat els estudis i treballs tècnics necessaris per a la modificació puntual nº48 del Pla General de Burriana que permeta la construcció de la nova depuradora. Per això, des del Consistori s'han contractat els serveis d'elaboració, gestió, seguiment i assessorament municipal de la tramitació dels documents jurídics necessaris per a la construcció de la nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) que se situarà en els camins Llombai i la Pedrera, lluny de la costa i del nucli urbà. Una ubicació que va ser aprovada en sessió Plenària per consens de tots els grups polítics de la corporació.

L'exhaustiu estudi i treballs tècnics suposaran una inversió aproximada de 35.000 euros a càrrec dels pressupostos que van ser aprovats el passat 28 de desembre de 2023 per part de l'equip de Govern. Un pas necessari per a qualificar els terrenys de 35.025 metres quadrats d'extensió de rústics a ús dotacional, així com aquells pels quals discórrega el traçat de canonades per a la impulsió i col·lector de retorn d'aigües regenerades; seguint la legislació urbanística, territorial, mediambiental, paisatgística i sectorial vigent.

Cal recordar, que la infraestructura suposarà la major inversió de la Generalitat Valenciana en la història del municipi amb un pressupost d'al voltant de 35 milions d'euros i comptarà amb l'última tecnologia per a garantir el tractament adequat d'aigües residuals i la reutilització d'aquestes aigües, per a l'ús de reg en l'agricultura, convertint a Borriana en una localitat més ecològica i sostenible. Està previst que, atés que s'ha iniciat el procés de licitació del projecte, es puguen començar les obres a la fi de 2025 amb un termini d'execució aproximat de 24 mesos.

“Burriana continua avançant en la construcció de la nova depuradora que ens permetrà la reutilització de les aigües, sent més eficients i ecològics en un bé tan escàs com és l'aigua, per les conseqüències del canvi climàtic”, ha explicat l'alcalde de Burriana i regidor de Grans Projectes, Jorge Monferrer Daudí. Referent a la nova EDAR, Monferrer ha valorat que “el gran projecte d'una Burriana més ecològica i sostenible segueix el seu curs i esperem poder-lo fer realitat en el menor temps possible”.