• El distintiu d’ECOPLAYAS 2024, atorgat per ATEGRUS, onejarà a la platja de l'Arenal durant el pròxim any
  • La bandera de la Sendera Blava concedida per ADEAC, avala la qualitat del Clot de la Mare de Déu


Burriana.- (28-03-2024). L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories de Medi Ambient i Turisme, liderades per Noelia Peris, han hissat este matí les banderes de reconeixement i distinció de qualitat a la platja de l'Arenal i el Clot de la Mare de Déu.

 

Ecoplayas 2024

 

A la platja de l'Arenal s'ha hissat la Bandera ECOPLAYAS 2024. El distintiu atorgat per l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient ATEGRUS onejarà a la platja del municipi el pròxim any, després d'haver tornat a ser guardonada amb este reconeixement i renovar la certificació “C”, guardó obtingut ja en passades edicions gràcies al compromís per la millora de la qualitat, accessibilitat i educació mediambiental del Consistori.

 

Amb este premi es busca reconéixer i distingir les platges que destaquen per la seua política de qualitat mediambiental, sostenibilitat i adaptabilitat a les persones amb diversitat funcional, així com el seu desenvolupament turístic. En este sentit, la regidora de Turisme i Medi ambient Noelia Peris ha explicat que “este reconeixement reflectix el nostre compromís amb la preservació de les nostres platges i el medi ambient. Això, ens impulsa i motiva a continuar treballant per a mantindre les nostres costes netes i saludables per a protegir la seua conservació i continuar caminant en la direcció d'un municipi més sostenible”.

 

Sendera Blava

 

D'igual forma, amb motiu de la qualitat en el disseny, equipament i manteniment del Clot de la Mare de Déu, s'ha hissat la bandera de la Sendera Blava, un distintiu atorgat al municipi per part de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) pel nivell d'excel·lència en el paratge natural de la desembocadura del llit fluvial del riu Millars, situat en la costa de Burriana.

 

Actualment, a Espanya hi ha un total de 128 senderes blaves i 9 d'elles es troben a la província de Castelló, mantenint la xifra respecte a l'any anterior. Sobre aquest tema, Peris ha destacat que “Burriana aposta fort pel turisme sostenible protegint el nostre entorn natural per al goig de tots els ciutadans”. Al mateix temps, la regidora ha agraït “l'esforç i compromís de tots els ciutadans per a aconseguir este assoliment que fomenta un turisme responsable i sostenible amb la nostra ciutat”.

 

Als actes d'hissada de les diferents banderes de reconeixement i prestigi en el municipi ha assistit l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i la regidora de Medi Ambient, juntament amb l'edil de Via Pública Mario Trullen.