• Esta edició complix el seu X aniversari i gràcies a esta iniciativa uns 11.000 escolars d'Educació Primària de la ciutat han pogut descobrir la història, el patrimoni turístic i la importància de protegir-lo


Burriana.- (04-04-24). L'Ajuntament de Burriana continua celebrant un any més amb la campanya de conscienciació turística “Origen y conquista de Burriana”. Una iniciativa, que complix en este 2024 amb el seu X aniversari, i per la qual gràcies a ella han passat uns 11.000 escolars d'Educació Primària de la ciutat i per la qual han pogut descobrir la història, el patrimoni turístic i la importància de protegir-lo i conservar-lo per a les futures generacions.

 

La proposta permet a l'alumnat de Burriana conéixer quins llocs, espais històrics, jaciment arqueològics o monuments són hereus d'una època en la qual Burriana va jugar un paper important en el desenvolupament de tota la regió i els escolars aprenguen a posar-los en valor, a respectar-los i conservar-los. ‘Origen y conquista de Burriana’ pretén seduir fins al pròxim 5 de maig a les noves generacions a cuidar, protegir i difondre el llegat dels avantpassats per a convertir als joves burrianencs en els millors ambaixadors del patrimoni del municipi.

 

En la campanya participen tots els centres d'Educació Primària de Burriana com són Col·legi Vila Fàtima, Consolació, Salesians i Illes Columbretes. A més, els CEIP Pare Vilallonga, Penyagolosa, Cardenal Tarancón, Novenes de Calatrava, José Iturbi, Roca i Alcaide. Enguany, com a novetat, s'ha inclòs al CEE Pla d’Hortolans, per al qual es van realitzar dos visites guiades pel centre històric i un taller en el propi centre.

 

Dins de la iniciativa en la qual participen els centres educatius cal destacar el nou concurs per a este edició, “Un monument, un col·le”, per la qual els participants realitzaran un mural sobre el monument assignat a cada Centre educatiu. Entre els monuments assignats per l'organització del concurs es troben referents emblemàtics de Burriana com la Basílica d'El Salvador, el Campanar, el recinte emmurallat medieval, la torre medieval de la Juderia, la torre Carabona, la torre del Racó de l’Abadia, la torre Calatrava i alqueria, el Portal de València i el Jardí arqueològic de Sant Blai. En este 2024, la campanya va començar el passat 5 de març i finalitzarà el pròxim 14 de juny amb el moment en el qual es facen lliurament dels premis als guanyadors del concurs “Un monument, un col·le”.

 

“El X Aniversari de “Origen y conquista de Burriana” oferirà als alumnes moltes novetats i la possibilitat d'explorar la riquesa cultural i patrimonial de la nostra ciutat. Una experiència que els deixarà empremta i ens ajudarà a inspirar als joves a apreciar la nostra història des de les seues antigues arrels fins als seus monuments més icònics”, ha explicat la regidor de Turisme, Noelia Peris, qui ha detallat que “cada racó del nostre municipi conta una història que mereix ser compartida i transmesa a les noves generacions sobre el paper important de Burriana en el desenvolupament de la nostra regió”.