• La regidoria de Turisme ha presentat la programació d'activitats i visites guiades per als pròxims cinc mesos
  • Burrianencs i visitants de municipis veïns tindran l'oportunitat de conéixer els monuments i història de Burriana a través de 20 noves propostes turístiques

 

Burriana.- (24.04.2024).- L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Turisme, liderada per l'edil Noelia Peris, ha presentat la nova programació d'activitats i visites guiades per als pròxims mesos de juny a setembre, i que brindaran a veïns de Burriana i visitants d'altres municipis l'oportunitat de conéixer els en-claus històrics de la capital de la Plana Baixa, els seus monuments i conéixer totes les fites que han marcat la seua vida des de la construcció d'aquests.

 

A través de tres principals rutes temàtiques; medieval, històrica i modernista, els assistents podran, des de submergir-se en l'esplendor modernista fins a descobrir els vestigis medievals, en una experiència enriquidora per a tots els amants de la història i la cultura. També s'oferiran un altre tipus de visites tematizades com un itinerari arqueològic, mites i llegendes, una visita guiada participativa i una altra al cementeri, a més d'una nova gimcana familiar. Totes elles tindran el seu inici en la Plaça Major de Burriana.

 

Burriana Medieval

En la ruta medieval de Burriana el públic podrà viatjar en el temps fins a l'Edat mitjana, a través dels enclavaments secrets de la ciutat i els antics vestigis dels edificis construïts entre els segles V i XV. Aquestes visites es realitzaran els dissabtes 13 de juliol i 10 d'agost, a les 22:00h. en totes dues ocasions.

 

Burriana Històrica

A través de la ruta històrica, perfecta per a deixar-se captivar per la riquesa cultural de Burriana mentre es recorren els seus carrers, es donaran a conéixer les principals fites que han donat forma a la capital de la Plana Baixa.

S'oferiran un total de 8 visites d'aquest itinerari; els dies 25 i 26 de maig a les 17:30h. i 12:00h. respectivament, el 22 de juny a les 12:00h. el 6 de juliol a les 19:00h. i 7 de juliol a les 10:00h., i el 17 d'agost a les 19:00h. i el 18 d'agost a les 10:00h. Finalment, el 28 i 29 de setembre, a les 18:00h. i 11:00h. respectivament, es realitzaran les últimes visites d'aquest recorregut.

 

Burriana Modernista

En la ruta modernista, que es realitzarà el 29 de juny a les 19:00h., l'elegància i creativitat del moviment modernista d'una Burriana en auge social i econòmic durant la bonança de la taronja, prendran protagonisme, a través d'impressionants edificis i monuments que destaquen pel seu estil únic i la seua rica història.

 

Itinerari arqueològic

En aquest tour pels vestigis més antics de la ciutat s'oferiran 2 jornades d'aquesta activitat, els dies 27 de juliol i 31 d'agost, amb inici a les 19:00h. en tots dos casos.

 

Mites i llegendes

Els assistents podran submergir-se en els misteris de la ciutat de Borriana gràcies a les seues increïbles llegendes i històries, algunes esdevingudes en la realitat i altres en canvi, es conjuguen com a relats i mites que formen part de l'imaginari popular del municipi. Aquestes visites tindran el seu torn el 24 d'agost, a les 22:00h., i el 21 de setembre a les, 18:00h.

 

Visita guiada participativa

El diumenge, 12 de maig a les 12:00h., està programada aquesta experiència on els assistents passaran de ser mers espectadors a jugar un paper actiu durant el recorregut pels carrers de la localitat.

 

Ciutat silenciosa: Història del Cementeri de Burriana

El 21 de juliol, a les 10:00h., els visitants podran descobrir la història del cementeri i dels personatges més rellevants que descansen en ell. Aquesta ruta es concep com un recorregut amb rigor i respecte per a descobrir el patrimoni artístic i arquitectònic que converteix en un museu a l'aire lliure aquest lloc de tranquil·litat.

 

Gimcana Històrica familiar

Aquesta proposta s'idea com un pla per a tota la família, en la qual xiquets de 6 a 12 anys, a través de jocs i proves per a buscar un tresor amagat, coneixeran la història de Burriana. Aquesta activitat es realitzarà el diumenge, 14 de juliol, a les 10:00h.

 

“Aquestes rutes guiades i temàtiques ofereixen una oportunitat única per a descobrir la riquesa cultural i la fascinant història de la capital de la Plana Baixa”, ha argumentat Peris; qui al seu torn, ha animat a “residents de Burriana i visitants de municipis veïns a unir-se a aquest emocionant i didàctic viatge a través del temps i la cultura, per a redescobrir el nostre municipi”.