• L'Ajuntament ha incrementat el romanent de tresoreria per al manteniment i conservació d'edificis públics i via pública, la concessió de subvencions esportives, ajudes al comerç local o l'adquisició d'immobles per a projectes de caràcter social

 

Burriana (25.04.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat una modificació de crèdit que ascendeix a 1.606.120€ per al manteniment d'edificis públics, la concessió de subvencions esportives, ajudes al comerç local i l'adquisició d'immobles per a diversos projectes a la ciutat. Així, el consistori de la capital de la Plana Baixa ha suplementat partides en medi ambient, Esports, Cultura, Via Pública, Comerç, Educació, Seguretat Ciutadana o Turisme.

Manteniment edificis i via pública

Objecte de modificació de crèdits ha sigut el manteniment d'edificis públics i via pública. Per a això, ha augmentat la quantia a 180.000 euros per a realitzar actuacions per a l'ampliació de voreres en diversos vials de la localitat, com a traçats des de Plaza 9 d'octubre fins a carrer Sant Vicent i voreres de Jardí del Bes. A més, 20.000 euros per a la conservació de parcs i zones verdes que es destinaran a reparacions i treballs d'aquests espais.

D'igual mode, s'ha incrementat la partida per a manteniment i conservació d'altres edificis públics com a col·legis o el cementeri, així com per a millorar els equips informàtics de l'ajuntament.

Comerç local

Destaquen 175.000 euros fruit del conveni amb Confercomerç per a promocionar el comerç local amb la campanya de bons comercials. Aquesta partida té l'objectiu de continuar impulsant, promocionant, i fomentant aquest sector juntament amb l'artesania de la Comunitat Valenciana. Una iniciativa en col·laboració amb la Confederació d'empresaris de comerç i serveis autònoms de la Comunitat Valenciana, CONFERCOMERÇ-CV, i que suposa un baló d'oxigen per al comerç de proximitat.

Adquisició d'immobles

S'ha aprovat durant el Ple Extraordinari 350.000 euros destinats a l'adquisició d'immobles per a projectes de caràcter social a la ciutat. Aquest import, té l'objectiu de posar a la disposició de la Generalitat Valenciana sòl per als diversos programes com el pla 'Viu Comunitat Valenciana', destinat a la construcció d'habitatges socials, o altres programes d'iniciatives procedents de Serveis Socials com a residències d'ancians o Centres de Dia. Una inversió que aborda la necessitat d'augmentar els espais d'atenció diürna especialitzada o dependència per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària.

Respecte a la situació financera després de la modificació de crèdit, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha detallat que “Burriana gaudeix d'una bona salut econòmica amb quasi 19 milions d'euros en tresoreria hui dia, enfront dels 11 milions que hi havia fa exactament un any, la qual cosa ens permet continuar invertint en els serveis que prestem a la ciutadania, millorar el manteniment de la ciutat i apostar per desenvolupar projectes de caràcter social”.