• La XIII edició de la tradicional cita gastronòmica donarà inici el 3 de maig i finalitzarà el 2 de juny
  • El preu d'una tapa i beguda serà de 5 euros. Amb la consumició de 10 tapes, es podrà participar en el sorteig de premis i altres regals especials.


Burriana.- (27.04.24).- L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Turisme, liderada per l'edil Noelia Peris, ha presentat la XIII edició de la Ruta de la Tapa. Durant un mes, del 3 de maig al 2 de juny, 18 restaurants i bars obriran les seues portes per a oferir una selecció d'exquisides tapes, des de les més tradicionals fins a creacions més innovadores, cadascuna representant el millor de la cuina local.

 

Una oportunitat perquè veïns de Burriana i turistes puguen descobrir nous llocs i locals, a més de gaudir de la diversitat, riquesa i professionalitat de l'hostaleria burrianenca. #BurrianaTapea oferix una àmplia varietat gastronòmica per a satisfer tots els gustos; posant en valor, a través dels distintius de qualitat “Castelló Ruta del Sabor” i “L'exquisit Mediterrani”, la gastronomia local a través de la degustació d'una tapa i una cervesa, vi o refresc per 5 euros.

 

Els restaurants participants són Flamingo’s Coffee, Restaurante Club Náutico, Polifuncional Serratella, Burrifornia Surf Café, Nonna´s, Restaurante El Camarit, Bombora´s Gastro-arroceria, Ca Oliva, Pulperia El Tarròs, Combo i Grill , Salva Wings, Nautilus, Ca la Rosa, Al Natural, Tasca Colmado Maruja, Coppelia Bonica, Macadan, Nueva Ola.

 

Totes aquelles persones que vulguen participar en la Ruta de la Tapa, hauran d'arreplegar el passaport gastronòmic en qualsevol dels establiments participants o en l'Oficina de Turisme de Burriana. Els horaris de cada establiment consten en el passaport, i a l'ajuntament s'habilitarà una bústia de queixes i suggeriments.

 

Els participants podran votar a la millor tapa, a través del passaport que es depositarà en les urnes habilitades en els locals. I una vegada aconseguits 10 segells de consumició, que s'obtindran en cada establiment on es prove la tapa, se sortejarà com a primer premi una estada per a dos persones d'un cap de setmana en el Gran Hotel Peníscola (mitja pensió i spa), el segon premi serà d'una nit en la Maison de Calatrava de Burriana (amb desdejuni inclòs), i el tercer premi constarà d'un lot de productes Km.0 de la Cooperativa Sant Josep de Burriana. Per als restaurants, el premi a la millor tapa serà el cartell anunciador de la pròxima edició de la Ruta de la Tapa 2025 i un especial en un mitjà de comunicació especialitzat en gastronomia.

 

Per la seua part, la tapa del restaurant Flamingo’s Coffee presentarà el pròxim 29 d'abril, a la final de tapes de la Comunitat Valenciana, la seua tapa titulada “Burriana, París y Londres”, composta de rellom ibèric farcit de taronja caramel·litzada sobre un barquet de pa amb un toc de alioli de taronja amb salsa de foie, decorat amb una pinta de Fallera feta de creïlla.

 

“Per als amants del bon menjar o aquelles persones que busquen una forma diferent de gaudir de Burriana, #BurrianaTapea és una experiència que no es poden perdre, un esdeveniment gastronòmic que promet un viatge sensorial a través dels sabors més autèntics de la província”, ha declarat la regidora de Turisme, Noelia Peris, qui al seu torn ha agraït “la implicació de l'hostaleria local per sumar-se a esta mena d'accions turístic-gastronòmiques que omplin els carrers del municipi d'aromes temptadors i una atmosfera festiva, repercutint positivament en l'economia de la capital de la Plana Baixa”.