Burriana.- (02-05-2024). El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana, José Luis Aguirre, i la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, junt a l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i membres de l'equip del Govern, i representants del sector agrícola, han assistit a la seu de la Cooperativa Sant Josep de Burriana per a una demostració de l'Operació Horta.

Mitjançant aquesta acció de la Generalitat Valenciana, presentada hui una demostració a Burriana, es pretén frenar l'augment dels robatoris en les zones de camp. Així mateix, en aquesta operació policial també es duran a terme actuacions destinades a comprovar el compliment de la normativa laboral, empresarial o mediambiental, així com la inspecció de ferralleria i magatzems. Després de la trobada amb els agricultors de la zona, s'han traslladat a un punt del camp on s'ha situat un control policial de traçabilitat en la venda dels productes hortofructícoles amb presència de diferents unitats de Policia Autonòmica i Policia Local.

Durant el dispositiu, l'alcalde ha agraït la presència en Burriana, tant de la consellera de Justícia, com del conseller d'Agricultura, “per haver triat la nostra ciutat per a presentar les mesures del pla Horta, que tenen com a objectiu protegir tant els agricultors, als seus camps, i al sector citrícola que forma part de l'ADN dels burrianencs, i que ha sigut durant molts anys el pilar econòmic en l'etapa més pròspera del municipi, on Burriana va ser avantguarda i bandera de l'exportació citrícola”.