• La sessió plenària aprova de manera definitiva el Pla d'Emergències davant situacions de sequera en el sistema de proveïment urbà de Burriana

Burriana (02.05.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple l'Addenda al Contracte Programa 2021-2024, entre la Vicepresidència Segona, Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, i el Consistori per a la col·laboració interadministrativa i financera en matèria de Serveis Socials per a l'exercici 2024 amb un increment de 14.091 euros respecte a l'any anterior.

D'altra banda, s'ha aprovat de manera definitiva el “Pla d'Emergències davant situacions de sequera en el sistema de proveïment urbà de Burriana”. En un any especialment marcat per l'absència de pluges, l'Ajuntament de Burriana ha aprovat el Pla d'Emergències Municipal de Sequera amb l'objectiu d'estalviar recursos hídrics i adaptar els protocols davant futurs nous episodis de sequera. El PEM de Burriana és un instrument per a facilitar la gestió dels sistemes de proveïment urbà en les situacions conjunturals de sequera en les quals es poden veure compromesos els seus recursos hídrics, que té com a objectiu establir protocols, indicadors i models d'actuació a dur a terme davant tals situacions de desproveïment o sequera a la ciutat. Després de ser presentat el passat 23 de gener per l'empresa FACSA i ser sotmés a exposició pública, el nou Pla d'Emergència de la capital de la Plana Baixa ha superat el període sense al·legacions i ara s'ha aprovat de manera definitiva pel màxim òrgan de representació política dels ciutadans.

La sessió plenària que se celebra de manera ordinària el primer dijous de cada mes, ha aprovat dos pròrrogues de contracte. La primera, en relació a la gestió del servei públic d'aigua potable i clavegueram; i la segona, relativa al subministrament d'energia elèctrica i servici de gestió energètica i manteniment amb garantia total de les instal·lacions d'enllumenat públic.

Durant la sessió plenària, s'han aprovat diverses mocions per a exigir al Govern d'Espanya millorar les plantilles i els recursos per a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i ajudes al sector pesquer. També ha tirat avant, una iniciativa contra l'ocupació il·legal per a defendre la convivència veïnal i la protecció de la seguretat en les comunitats de propietaris.

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha explicat que “Burriana fa passos cap al verdader ecologisme, el que es demostra amb fets i no paraules buides. Per a això, la ciutat es prepara per als reptes climàtics amb l'aprovació definitiva del Pla d'Emergències de Sequera, la construcció de la nova depuradora que permetrà reutilitzar les aigües, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals reduint el nostre consum elèctric juntament amb el nou contracte d'il·luminació, o el pla de canalitzacions de les aigües pluvials per a mitigar els episodis de les fortes pluges”.