• La Verge de la Mare de Déu dels Desemparats i membres de les comissions falleres de Burriana van ser els protagonistes d'una jornada plena de devoció i tradició valenciana


Burriana.- (06-05-2024). Durant el matí d'ahir, amb motiu del trasllat de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, es va celebrar la primera Dansà a la Mare de Déu dels Desemparats, organitzada per l'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Falles, que va comptar amb una gran assistència tant de participants com de públic. Nombrosos veïns de Burriana i voltants van acudir fins a les portes del Convent de la Sagrada Família, també conegut com a Convent de Dominiques, per a gaudir d'una emotiva jornada que va conjuminar devoció mariana amb folklore valencià.

 

La jornada es va iniciar amb el trasllat de la imatge de la Verge des de la Parròquia de Nostra Senyora dels Desemparats, en la Ronda Panderola, al Convent de la Sagrada Família en la Plaça de les Monges, que va ser rebuda per centenars de persones.

 

Posteriorment, un total de 80 comissionats de les Falles de Burriana van realitzar una demostració de ball i tradició valenciana per parelles en la qual van participar les Reines Falleres de Burriana 2024, Laia Molina i Anna Solà qui van obrir la Dansà, i membres de les seues Corts d'Honor, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera JLF, Paloma Boix, el president de la Federació de Falles de Burriana, Salvador Doménech i membres de la JLF, acompanyats pel Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla i el Grup De Balls Populars Les Folíes de Carcaixent, que es van sumar a la iniciativa. Per la seua part, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Burriana, van aportar el seu gra d'arena posant la banda sonora al matí del 5 de maig, tant en la cercavila del trasllat de la imatge com durant l'execució de les danses.

 

Els participants van iniciar els assajos de ball en la Llar Fallera a inicis del mes d'abril, en els quals cada dimarts i dijous, en torns de vesprada i nit, van ser instruïts i van practicar esta dansa fins a la data de l'acte, tot coordinat per Elena Sales, membre de JLF, presidenta de la Cofraria de la Mare de Déu dels Desemparats i component del Grup De Balls Populars Les Folíes de Carcaixent.

 

Al multitudinari esdeveniment van assistir l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles, Paloma Boix, junt a membres de la corporació municipal i membres de la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats de Burriana.

 

Sobre aquest tema, Boix ha destacat “la gran implicació del col·lectiu faller, qui han dedicat hores d'assaig i s'han animat a manifestar les nostres arrels en una emotiva jornada de ball, tradició i devoció”. “Amb motiu que les Falles de Burriana hagen aconseguit declarar-se Festes d'Interés Turístic Autonòmic, este equip de Govern ha assumit el repte i la responsabilitat per innovar en els nostres actes amb la finalitat de fer més grans les nostres festes i enaltint les nostres tradicions”, ha resolt l'Edil.