Burriana.- (07.05.024). El Auditori Juan Varea ha acollit les III Jornades Educatives municipals “Borriana inclou”, organitzades per l'Ajuntament de Burriana a través de la Regidoria d'Educació, liderada per Alejandro Clausell, amb la col·laboració del Centre de Formació del Professorat (Cefire) i la coordinació de docents de la localitat.

 

Esta edició ha tingut com a objectiu divulgar experiències que acosten l'escola i la família, abordant el repte de la coeducació. Així doncs, durant dos dies, sumant un total de 10 hores, diferents ponents van abordar la necessitat d'una educació que promoga la igualtat en tots els aspectes i des d'una edat primerenca, les bones pràctiques educatives en el nostre entorn més pròxim, metodologies i recursos pedagògics per a la coeducació i reflexions sobre la importància del respecte a la diversitat en general.

 

A través de nombrosos ponents de qualitat com el líder de la banda musical Maldita Nerea, Jorge Ruíz, en qualitat de terapeuta i professor d'Audició i Llenguatge, la periodista i presentadora, Carolina Ferre, la sociòloga i investigadora, Amparo Tomé, entre altres representants de la comunitat educativa que van oferir les seues experiències, es va dissertar sobre la importància de la coeducació, fomentar la reflexió crítica, oferir ferramentes pràctiques per al professorat assistent en matèria de coeducació.

 

L'acte va comptar amb la presència del regidor d'Educació, Alex Clausell, la Directora Territorial d'Educació, María Esteve, i els Inspectors d'Educació, Alejandro Amposta i Eva Aparici, que van acudir per a donar la benvinguda als participants i conéixer de primera mà les activitats programades per a hui i demà; a més de l'assistència del professorat d'Educació Infantil, Primària, i Secundària que va acudir a les jornades.