• L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, va acudir a la cita de la Institució provincial per a traslladar de primera mà la necessitat de mesures i inversions per a frenar l'erosió que castiga la costa sud i nord de la ciutat


Burriana.- (08.05.2024). L'Ajuntament de Burriana, a través del seu alcalde, Jorge Monferrer Daudí, ha sumat forces, juntament amb la resta de municipis de la província, en la Diputació de Castelló per a exigir inversions i defendre mesures que frenen la regressió del litoral de la ciutat.

 

En el cas de la capital de la Plana Baixa, es tracta d'escometre les inversions per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que frene l'erosió que castiga la costa sud i nord de la ciutat, així com atendre les al·legacions del projecte constructiu per a l'estabilització de l'entorn de la desembocadura del riu Anna, que pretén eliminar places d'aparcament i un sentit de circulació en la carretera del Grau.

 

D'esta manera, Burriana s'ha sumat a la iniciativa de la Presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, d'exigir en bloc i de manera unànime els problemes que travessa el conjunt dels municipis de la província i sol·licitar de manera urgent que el ‘Pla Litoral 2015’ del Ministeri s'execute i s'actualitze si és necessari, perquè els municipis puguen veure les seues platges protegides amb estructures com els espigons, abans que la situació empitjore per l'avanç de la mar.

 

Respecte a la reunió, l'alcalde de Burriana ha agraït “la proximitat de la Diputació per a protegir la costa de la nostra ciutat” i ha desitjat que “el Govern d'Espanya actue a la major celeritat possible per a assegurar el futur de les nostres platges i atendre les al·legacions al futur projecte de l'entorn de la desembocadura del riu Anna”. “Desitgem que la presidenta de la Diputació de Castelló abandere la cerca de solucions a Madrid” i transmeta, en la reunió que mantindrà el 23 de maig amb el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, “la urgència d'inversió que reclama Burriana. Sabem que tenim en ella a la millor valedora”, ha conclòs l'alcalde.