• El centre educatiu és el primer de la província de Castelló en convertir-se en Escola Ambaixadora i l'única escola mentora, que recentment els seus alumnes, van tindre el privilegi de participar en el Programa Euroscola, en el qual els estudiants burrianencs van acudir al Parlament Europeu


Burriana.- (09.05.2024). Amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, l'IES Llombai de Burriana ha organitzat a través del seu equip de Dinamització Lingüística una gravació en directe de programa de ràdio, on s'han explicat els programes i activitats que desenvolupa el centre d'Educació Secundària juntament amb l'alumnat, com a accions de sostenibilitat, el programa Erasmus + i intercanvis amb països de la UE. Així doncs, l'Alcalde de Burriana ha acudit a l'emissió de l'especial radiofònic per a agrair les labors que du a terme l'institut per a posar en valor “els beneficis de la Unió Europea i donar la importància necessària per a continuar treballant per una Europa forta i cohesionada”.

 

L'IES Llombai també ha participat en la jornada en conmemoració d’Europa organitzada per la Diputació de Castelló i cal recordar que és el primer centre de la província de Castelló a convertir-se en Escola Ambaixadora. Després d'anys realitzant activitats per Europa, als quatre anys va aconseguir el distintiu d'Escola Mentora MEPA, sent l'única en tota la província, exercint així de tutora d'ambaixadors. Actualment, existixen 150 centres ambaixadors en tota Espanya i només 30 escoles mentores. A més, enguany, els seus alumnes van tindre el privilegi de participar en el Programa Euroscola, en el qual els estudiants burrianencs van acudir al Parlament Europeu com a representació espanyola per a debatre de temes que concernixen els joves.

 

Per la seua part, el regidor d'Educació, Alejandro Clausell, ha valorat “la importància de transmetre als alumnes els valors europeus i el calat de les decisions que es prenen en les seues institucions”. “Tindre un referent educatiu com és l'IES Llombai en temes europeus plena d'orgull a tota la nostra ciutat”, ha conclòs Clausell.