Els dos Caragols d'Arquimedes que s'instal·laran tenen un pes total de 40 tones, elevaran l'aigua 2,20 metres i evacuaran 1450 litres per segon cadascun

Està previst que arriben a la Capital de la Plana Baixa a principis de juny i la seua instal·lació finalitze a la fi del pròxim mes de setembre

Burriana.- (11-05-2024). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Poblats Marítims i Via Pública, dirigides per Mario Trullen, juntament amb els tècnics municipals, s'han traslladat a l'empresa concessionària, encarregada de la construcció dels Caragols d'Arquimedes que s'instal·laran a la Serratella, per a verificar l'estat i el nivell d'execució d'estos. Els dos Caragols d'Arquimedes tenen un pes total de 40 tones, elevaran l'aigua 2,20 metres per a salvar la mar i són capaces d'evacuar 2.900 litres per segon amb l'objectiu de pal·liar la problemàtica de les inundacions en esta zona.

Les obres que es van iniciar el mes de febrer passat per a donar llum verda als treballs en el litoral van ser adjudicades mitjançant dos lots diferents. El primer lot de “Obra civil i equips”, es va adjudicar per 686.510,73 euros amb un termini d'execució de 7 mesos. Quant al segon lot, de “Instal·lació dels caragols d'Arquimedes”, va ser adjudicat per un valor de 443. 745,42 € i un termini d'execució de 5 mesos.

Els caragols d'Arquimedes serviran per a elevar l'aigua front a la costa i d'esta manera pal·liar les inundacions que patix la zona en episodis d'intenses precipitacions i fort onatge marítim. Així doncs, amb esta obra es pretén recuperar el sistema de drenatge a la mar entre el Camí Ballester i la Coixa, on fa dècades van ser tancades les goles que abocaven l'aigua al Mediterrani.

Respecte als terminis previstos, el regidor de Via Pública i Poblats Marítims, Mario Trullen ha avançat que “les obres que preparen el terreny per a l'arribada dels Caragols a Burriana finalitzaren el mes de juny, mentres que la pròpia instal·lació d'estos, començarà de manera paral·lela però no està previst que finalitzen fins a setembre”. “La visita ha sigut molt satisfactòria i tot avança segons el que es preveu”, ha detallat Trullen.