• El projecte requerirà la modificació puntual núm. 47 del Pla General que afecta l'àmbit territorial denominat L’Arenal i Grup Roger de Flor, amb l'objectiu de replantejar i revitalitzar esta zona estratègica del municipi


Burriana.- (12.05.2024).
L'Ajuntament de Burriana està iniciant un procés participatiu previ a l'elaboració de la modificació puntual núm. 47 del Pla General que afecta l'àmbit territorial denominat L’Arenal i Grup Roger de Flor, amb l'objectiu de replantejar i revitalitzar esta zona estratègica del municipi.

 

Després d'adjudicar l'assistència tècnica per a elaborar tota la documentació necessària que permetrà un nou desenvolupament en l'Arenal, ara s'obri el termini de les modificacions que establiran les bases per a transformar urbanísticament la principal façana marítima i poder destinar una part del sòl a la construcció d'hotels i servicis de caràcter turístic. Concretament, l'equip de Govern està treballant per a tirar avant un projecte que comporte un equilibri entre el desenvolupament turístic que la ciutat necessita i la conservació de la riquesa mediambiental que suposa l'Arenal. Per tant, les indicacions des de l'executiu municipal per al desenvolupament urbanístic, són destinar un 90 per cent de l'espai a zones verdes i zones dotacionals al servici dels veïns, i una menor part, aproximadament el 10 per cent, es dedicarà a servicis turístics com a hotels i restaurants.

 

Per tant, este projecte busca no sols fomentar el desenvolupament sostenible i turístic, sinó també preservar i enriquir el patrimoni natural i paisatgístic de la nostra localitat. La modificació se centrarà en la reordenació d'usos del sòl, millores urbanístiques, i la integració d'espais verds i serveis que responguen a les necessitats actuals i futures de Burriana, al mateix temps que es potencia la participació ciutadana des de les primeres fases del procés.

 

Convidem a tots els ciutadans, entitats i parts interessades a contribuir amb les seues idees i suggeriments a través de la consulta pública que s'ha habilitat. La seua participació és fonamental per a aconseguir una Burriana més sostenible i preparada per als desafiaments del futur”, ha assenyalat l'alcalde de Burriana i edil de Grans Projectes, Jorge Monferrer Daudí.

 

Interés d'inversors

 

Cal recordar, l'alcalde de Burriana ha mantingut diverses reunions amb empresaris hotelers interessats pel futur desenvolupament de l'Arenal que compta amb més de 240.000 metres quadrats de litoral en primera línia. Així, el també regidor de Grans Projectes ha traslladat les característiques del futur projecte que “porta 50 anys paralitzat i que ha llastrat el creixement turístic de Burriana”. “Este equip de Govern ha iniciat el compte arrere per a despertar la indústria turística d'un gegant dormit. Burriana ho té tot per a convertir-se en un municipi amb un turisme sòlid, sostenible i desestacionalitzat. Per això, posarem en valor les nostres privilegiades platges amb el desenvolupament de l'Arenal”, ha conclòs l'alcalde.

Document per a la consulta pública prèvia: https://burriana.es/ayuninf/turisme/20240320_DOC_CONSULTA%20P.%20PREVIA-1.pdf

Actuacions prèvies: https://burriana.es/ayuninf/turisme/20240320_Resolució_Provisió_Información%20pública%20del%20inicio%20de%20consulta%20previa%20Mod%20puntual%20nº%2047%20PG%20Arenal%20y%20Roger%20de%20Flor.pdf


Es pot accedir a l'enquesta participativa a través del següent enllaç:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDvpAWjRAFCaCfJmWGyEulfwiMtnnzpbsZYv47Zsbpjv7nlw/viewform