Burriana.- (13.05.2024). El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha presentat a Burriana els nous vehicles del servei de guarderia rural i manteniment adquirits per l'empresa concessionària FACSA. La presentació del nou equipament mòbil ha comptat amb la presència del president del Consorci i Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el personal tècnic, la guarderia rural i el personal de manteniment.

 

El Consorci disposa d'un servei de guarderia rural que presta servici els 7 dies de la setmana en els termes de Burriana, Almassora i Vila-real, localitats que voregen el tram de 14 quilòmetres de desembocadura que integren el paisatge protegit. Es tracta d'un nou vehicle tot terreny amb capacitat per a accedir als diferents punts de la desembocadura i d'un vehicle de treball amb caixa oberta per a facilitar les labors del servei de manteniment.

 

La guarderia rural, entre algunes de les seues funcions, s'encarrega de realitzar seguiments i censos de fauna i flora, exercix la vigilància activa sobre el riu i prevé d'activitats il·legals com la caça o la pesca en la desembocadura. Així mateix para atenció i assistència a totes les persones que gaudixen de l'espai natural, evita que proliferen els enderrocs o alerta als agents mediambientals o Seprona de la Guàrdia Civil sobre activitats il·lícites que es puguen produir en el territori del paisatge protegit.

 

El servei de manteniment del Consorci s'encarrega de mantindre en condicions els diferents equipaments del paisatge protegit, com ara la senda botànica de Vila-real o els observatoris d'aus situats a Almassora i Burriana, així com les zones d'esplai. Així mateix, també fa tasques de retirada d'enderrocs o materials abocats en el riu i altres accions que contribuïxen a la millor conservació del paisatge.

 

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars està integrat pels ajuntaments de Burriana, Vila-real i Almassora, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.