Burriana.- (21.05.2024). Este matí, l'alumnat de 1r d'FP Bàsica en Servicis Comercials de l'IES Jaume I ha acudit fins a l'Ajuntament de Burriana per a parlar de la seua experiència a l'Escola Emprenedors Sostenibles EES en la qual han treballant tot el trimestre, un programa subvencionat per l'Ajuntament de Burriana per a crear una cooperativa en el centre educatiu, amb l'objectiu de fomentar l'esperit empresarial a través d'un model de negoci cooperatiu i model econòmic que s'engloba en els Objectius de Desenvolupament Sostenible ODS.

 

Així doncs, els membres de la cooperativa sostenible “Jaume I Cooperativa”, constituida amb l'ajuda del professorat del centre i la col·laboració de “Natura i Cultura” de la EES, han presentat a l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i la regidora de Comerç, Suni Fandos, els productes que vendran en la XI Trobada d’EES a la qual assistiran este dissabte a Alcàsser.

 

Entre ells es troben, ventalls realitzats amb palets de fusta i cartolines de colors, clauers de fusta confeccionats amb l'ajuda del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Fusteria i Moble, cucs realitzats amb taps reutilitzats, i diversos jocs de taula.

 

Els beneficis es destinaran a recuperar la inversió de material i un 20% d'estos serà destinat a una causa solidària en col·laboració amb la fundació local “Amor en Acció”, que se centra en millorar la qualitat de vida i reduir el sofriment dels éssers humans que viuen en la pobresa.

 

Els alumnes han estat acompanyats pel Cap d'Estudis de l'institut, Vicent Ucher, la coordinadora dels Cicles Formatius, Sonia Traver, i el professor del centre, Abel Peset.