Burriana.- (31-05-2024). Esta vesprada s'ha celebrat la Gala de l'Esport de Burriana 2024 en el CMC La Mercè, organitzada per l'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria d'Esports, junt al Servei Municipal d’Esports SME.

 

En la cerimònia esportiva s'ha fet lliurament d'un trofeu commemoratiu a esportistes burrianencs que han sigut premiats durant el transcurs de la temporada 2023/2024 amb l'objectiu de reconéixer la seua labor esportiva.

 

En la categoria de millor promesa masculina, el premi ha sigut per al ballarí esportiu Rubén Sánchez.

 

En la categoria de millor promesa femenina, s'ha guardonat a la competidora de Light-Contact, Emilia Visan.

 

En la categoria de millor esportista masculí el trofeu ha recaigut en el pilot de Moto2, Sergio García, el premi del qual ha sigut arreplegat per un familiar ja que actualment el pilot burrianenc es troba participant en el GP d'Itàlia.

 

En la categoria de millor esportista femenina, s'ha premiat a l'àrbitra de ciclisme, Sara Company.

 

El premi a la trajectòria esportiva ha sigut per a Juan Bautista Planelles, reconegut futbolista burrianenc que li dona nom al camp de futbol municipal de La Bosca, i que va arribar a competir amb la Selecció Espanyola en la categoria absoluta, en la juvenil Sub-18 i en l'amateur Sub-23. Planelles va ingressar en les files del Reial Madrid amb 16 anys, i al llarg de la seua llarga trajectòria també ha jugat al Castelló, el Saragossa, el València i va finalitzar la seua carrera esportiva al Burriana, en 1984.

 

I finalment el premi a l'entitat col·laboradora del 2023 ha sigut per a TZT Transportes.

 

A més, els clubs esportius també han reconegut la labor d'un dels seus integrants o de persones que s'han implicat especialment en la consecució dels assoliments d'estos, mitjançant mencions en les quals s'ha fet lliurament d'una placa commemorativa.

 

Posteriorment, en finalitzar la gala s'ha celebrat un vi d'honor al jardí arqueològic del CMC La Mercè.

 

En l'esdeveniment han estat presents l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, el regidor d'Esports, Fran Capdevila, i membres de la corporació municipal.