• Durant els dies 14, 15 i 16 de juny, la capital de la Plana Baixa reviurà el seu patrimoni arquitectònic, musical, artístic i literari del Modernisme


Burriana.- (06-06-2024). Durant els dies 14, 15 i 16 de juny, Burriana viatjarà en el temps amb les III Jornades Modernistes i de recreació històrica ‘Burriana, París i Londres’, organitzades per la regidoria de Turisme en col·laboració amb el Centre Municipal de les Arts i l'Associació Nacional d'Entitats Modernistes, i que faran reviure l'esplendor d'aquells majestuosos anys de principis del segle XX mitjançant xarrades, exposicions, recreacions històriques,teatre, ball i activitats infantils.

 

Les jornades històric-culturals donaran inici el divendres, 14 de juny a les 18:00h., amb la inauguració oficial de les jornades a la Casa Reig (Centre Social Caixa Rural de Burriana), en la qual s'oferirà una conferència i diferents exposicions-recreacions. El día següent, 15 de juny, tindran lloc un concurs de dibuix infantil i una recreació itinerant per part d'un grup ciclista modernista, que repetirà esta exhibició a la vesprada i el matí de l'endemà.

El mateix 15 de juny, a les 12h., i més tard a les 18:00h., es realitzarà una obra de teatre itinerant per part dels alumnes de Teatre del Centre Municipal de les Arts de Burriana titulada “Burriana, París o Londres?. Estos 8 alumnes, que van començar a assajar el mes de febrer passat, van ser prèviament seleccionades després d'un cásting i juntament amb músics representaran esta obra escrita i dirigida per la professora del centre Rebeca Izquierdo.

Els diferents passes es realitzaran en el Pavelló de la Música del Camí d’Onda, Carrer Sant Vicent, a l'interior de la Casa Reig, i el Mercat Municipal. Per a poder accedir a la representació que es realitzarà a l'interior del Centre Social Caixa Rural de Burriana, es podran adquirir les entrades a través de www.entradadirecta.com de manera gratuïta i fins a completar l'aforament.

Posteriorment, tindrà lloc una trobada modernista en el Mercat Municipal, on es congregaran tots els participants en les activitats del matí, a més de visitants i veïns que vulguen acudir a la multitudinària reunió. A la vesprada, també s'oferirà una xarrada historicoartística en el quiosc modernista sobre el Camí d’Onda a principis del segle XX. Per a finalitzar, el Mercat Municipal tornarà a ser el punt de trobada de participants i espectadors.

Finalment, el 16 de juny, a més de les exposicions “El ajuar de la Burriana modernista” i “el cinematógrafo en la Burriana modernista” a la Casa Reig, a les 11:00h., s'oferirà una exhibició de balls modernistes en el Pavelló de la Música del Camí d’Onda per part del Grup de danses Sant Jordi d’Alcoi. Posteriorment, es farà lliurament de premis del concurs de dibuix “Dibujando el Modernismo” a les 12:00h. en el mateix emplaçament, i finalitzarà amb un nou passe de l'exhibició de balls modernistes.

 

La regidora de Turisme, Noelia Peris, assegura que “Burriana es convertirà en un plató en el qual el nostre ric patrimoni arquitectònic serà l'escenari d'un viatge immersiu al passat, on es podrà gaudir de Burriana d'una manera única i original”.“Un trajecte que permetrà conéixer encara més la localitat a través dels edificis més destacats del Modernisme, testimoniatges de l'auge econòmic produït pel comerç de la taronja a principis del segle XX que va significar una autèntica revolució per al desenvolupament i l'urbanisme de la ciutat”, ha afegit l'edil.

Per part seua, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha declarat que “este tipus d'iniciatives posen en valor la nostra història i el llegat del nostre municipi. Una època d'esplendor gràcies a l'exportació agrícola que tenim el deure de protegir i enaltir a visitants i futures generacions”.