14.06.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana continua amb la seua programació d'actuacions per a tancar aquest curs lectiu. En aquesta ocasió, l'alumnat del Conservatori Elemental de Música Abel Mus va ser el protagonista del concert oferit en el Teatre Payà. A més, al final de l'actuació, es va celebrar la graduació dels 15 alumnes que han completat els Ensenyaments Elementals de Música en el centre burrianenc, únic conservatori amb titulació oficial en el municipi.

El Conjunt de Clarinets, sota la direcció de Vicent Molés, va ser l'encarregat d'obrir el concert de final de curs amb la interpretació de les peces musicals “Justorum Animae” de William Byrd, “PizzicatoPolka” de Johan Strauss i “Minuettto” de Ludwing van Beethoven. Seguidament va ser el torn de l'Orquestra de Guitarres, coordinada per Elena Lapuerta i Lluís Castañ, i que va interpretar “La Plorona” (Popular Mèxic) i “Michelle” de Paul McCartney. L'actuació va prosseguir amb el Conjunt Instrumental (3rEE) i, sota la direcció de Raúl Martín, es van interpretar els temes “The Avengers” de Robert Longfield, “Dansa Espanyola” de Ed Huckeby i “Merenga” de Victoriano València. 

El Conjunt de Corda de 3r i 4t de EE, sota la batuta de Víctor Yusà, va posar en escena “Sky Suite” de *Katie O’Hara. De la mateixa manera, el Conjunt de Corda d'Adults va col·laborar en el concert i va interpretar “Sàhara *Crossing” de Richard Meyer i “Wood *Splitter Fanfare” de Brian Balmages. Per a tancar el concert, tot l'alumnat va interpretar “Haydn Rocks”de David Burndrett i “Pirates del Carib” d'Hans Zimmer, aconseguint un resultat musical de 10.

Una vegada finalitzat el concert, va ser el torn que l'alumnat de 4t d'Ensenyaments Elementals del Conservatori Elemental de Música Abel Mus rebera la seua orla acreditativa. En l'acte institucional va intervindre la directora del conservatori burrianenc i professora Anna Pitarch, va agrair a les famílies l'haver apostat per la formació musical. També va prendre la paraula Manuel Navarro, alumne graduat, qui en nom de tots els estudiants va agrair al professorat el seu treball tots aquests anys. Per a tancar l'acte, va prendre la paraula la directora del Centre Municipal de les Arts, qui va destacar que els resultats aconseguits i el treball mostrat en l'escenari no haguera sigut possible sense el treball braç a braç d'alumnat i professorat.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, es va mostrar satisfet per “aconseguir aportar al món de la música una nova promoció d'alumnes que ara estan preparats per a iniciar els seus estudis professionals”. En aquest sentit, “som conscients de que l'el alumne que vol continuar estudiant Música de forma reglada ha de traslladar-se fora de Burriana” i, per això, va assegurar que des de la Regidoria que dirigeix “ja estem treballant per a solucionar-lo i que el Centre Municipal de les Arts puga comptar també amb un Conservatori Professional de Música”.