A l'acte institucional, ha acudit la Presidenta de Les Corts, Llanos Massó, i s'ha homenatjat els membres de la plantilla de Policia Local i Guarderia Rural jubilats, així com als agents que han dut a terme alguna actuació meritòria amb el lliurament d'una mètopa commemorativa

Burriana (29.09.23).- La Policia Local de Burriana ha viscut el seu dia gran, amb l'acte institucional que ha tingut lloc en la plaça Major, seguit d'una missa en honor al patró de la Policia Local i de la Guarderia Rural de la ciutat, per a celebrar la festivitat de San Miguel Arcàngel. En l'acte s'ha presentat el nou Grup Operatiu Caní (GOC) de la Policia Local de Burriana, que realitzarà funcions de vigilància i de suport a les patrulles dels Grups de Seguretat Ciutadana. La comesa principal del GOC, un gos de la raça pastor belga malinois, serà la prevenció de la seguretat ciutadana i de la seguretat viària, especialment en el que concerneix els delictes contra la salut pública. La Policia Local, amb la incorporació del GOC, prestarà especial atenció al consum i possible tràfic de drogues en la rodalia dels centres educatius i en llocs que pogueren presentar un factor de risc. El Grup Operatiu Caní, també realitzarà funcions pedagògiques en centres educatius amb xarrades i exhibicions.

Durant l'acte de la festivitat de San Miguel Arcàngel, s'ha reconegut l'extraordinària labor diària de la Policia Local, i s'ha homenatjat els membres de la plantilla de Policia i Guarderia Rural jubilats, així com als agents en actiu que han dut a terme alguna actuació meritòria en l'últim any, en tots dos casos mitjançant el lliurament d'una mètopa commemorativa. L'acte de distinció dels agents ha donat pas al lliurament del guardó "Ciutadà Exemplar", que enguany ha recaigut sobre Sra. Carmen Isabel Guerola Font, pel lliurament als agents d'una bossa amb una quantitat important de diners per a la seua restitució al legítim propietari. A l'esdeveniment han acudit l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la Presidenta de Les Corts Valencianes, Llanos  Masó, el Director general d'Interior, Arturo Alepuz, la cap provincial de Trànsit, Mercedes Peris, , l'Intendent Cap de la Policia Local, Raúl Amat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, les Reines Falleres juntament amb membres de la Corporació Local, qui han passat revista a la tradicional formació per a l'ocasió, composta pels agents que conformen el cos de Policia Local, al costat dels de Guarderia Rural i al Grup Operatiu Caní.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz ha tingut unes paraules d'agraïment al cos de la Policia Local i ha defensat “l'abnegat treball, dedicació i implicació amb Borriana, superant totes les adversitats, així com la contínua formació dels agents per a dotar de major seguretat a la ciutat i que els seus veïns puguen gaudir dels seus drets i llibertats”.

Durant la seua intervenció l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer *Daudí, ha agraït “l'esforç, la implicació i la gran labor diària de la Policia Local amb els veïns de Burriana els qui ens donen tranquil·litat i milloren la convivència amb la seua infinita vocació”, i ha recordat, en referència a les actuacions del cos durant la rebentada tèrmica que va patir la localitat, que “van estar a l'altura i el millor de si en unes condicions meteorològiques molt dures per a garantir la seguretat de tots nosaltres”.