• Com a novetat, l'oferta formativa inclou Iniciació a la música per a 6 i 7 anys, així com Balls Tradicionals Infantil, Funky Infantil i Flamenc Sènior

 

11.06.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha sigut el protagonista de les Jornades de Música i Dansa Tradicional Valenciana de Zorita del Maestrazgo. Així doncs, EL dissabte passat i diumenge, l'alumnat de Balls Tradicionals Valencians, de la mà del seu professor Xavi Ripollés, es va traslladar fins a l'esmentada localitat de la comarca dels Ports de Castelló per a difondre este patrimoni immaterial en forma de folklore valencià.

 

Les jornades van donar principi amb una mostra de danses tradicionals en la qual van participar alumnat juvenil i adult del centre artístic burrianenc, així com l'Agrupació Els Fadrins de la Censal de Castelló. La mostra, realitzada en la plaça de l'església de Zorita, va comptar amb un total de 30 ballarins que van interpretar danses de tota la Comunitat Valenciana. Durant una hora d'espectacle, el públic assistent va poder conéixer en primera persona la riquesa del folklore de la regió.

 

Per a completar les jornades, l'Ajuntament i el Centre Municipal de lEs Arts van organitzar un taller de dansa en el qual els assistents van poder iniciar-se en els balls de "Bureo". Baix els ensenyaments del professor Xavi Ripollés, els participants van anar aprenent els passos i mudances típiques del bureo i les van posar en pràctica amb el suport dels alumnes arribats des de Burriana i Castelló.

 

Cal esmentar que les jornades es van complementar amb activitats d'oci en les quals l'alumnat va poder realitzar un dinar de germanor en el Ermitori de la Mare de Déu de la Balma. A més, l'alumnat més jove va acudir a l'espai d'aventura "Saltapins" de Morella, on van gaudir donant curs a la seua adrenalina.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, agraïx “la involucració de l'alumnat del Centre Municipal de les Arts i del professor Xavi Ripollés en la celebració d'estes jornades en les quals s'ha impulsat i lloc en valor una cosa tan important per al patrimoni cultural com les danses tradicionals”. Així mateix, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis remarca que la dansa tradicional “està prenent impuls entre les noves generacions d'adolescents i mostra d'això és la demanda que hem experimentat en el centre en esta activitat, la qual cosa és fonamental per a garantir la seua preservació”. I és que si hi ha persones interessades a continuar aprenent, “les nostres danses tradicionals mai cauran en l'oblit”, apunta Ana Llopis.