L'Ajuntament de Borriana ha llançat una campanya per a crear un arxiu que arreplegue tot el que haja passat i el que s'haja viscut a la ciutat durant el confinament pel Covid-19.
L'objectiu, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, passa per contar amb fotografies, vídeos, documents i fins i tot testimoniatges, “un període de temps rellevant en la nostra societat, i guardar informació del que ha passat, passa i passarà a la nostra ciutat”.
Granel ha manifestat que “tots som conscients de la greu situació actual que estem vivint a causa de la pandèmia de coronavirus, una situació que passarà a ser històrica i que l'Arxiu Municipal està treballant per conservar i documentar”.
Per això, l'Ajuntament de Borriana anima la ciutadania del municipi a participar en la recollida i preservació d'evidències sobre els efectes socials del Covid-19, i que cedisca a l'Arxiu Municipal els testimoniatges més rellevants de la seua experiència.
Tal com ha exposat Granel, es tracta de “compartir tot tipus de documents en forma de textos, vídeos, àudios, dibuixos o fotografies, amb l'objectiu de crear un fons documental que relate com va viure Borriana l'estat d'alarma, el confinament i la crisi provocada pel Covid-19”.
Un fons documental que inclouria experiències personals, familiars, de l'àmbit laboral, imatges de la ciutat amb els carrers buits, dibuixos infantils, cartells de comerços i empreses, iniciatives que mostren la solidaritat entre veïns, homenatges al personal sanitari, entre d'altres.
Les persones interessades poden enviar tot el material que creguen oportú per correu electrònic a arxiu@burriana.es en forma de fitxer adjunt o fent servir serveis gratuïts d'intercanvi de fitxers com WeTransfer, cas que siguen de molta grandària. Un camí finalitze el confinament també es podrà cedir la documentació, tant en format digital com en paper, de forma presencial a l'Arxiu Municipal.
L'Arxiu Municipal garantirà tant la conservació com el futur accés a tota aquesta documentació. Perquè això siga possible, els qui envien el material hauran de fer constar l'autor (nom de la persona física o jurídica), la ubicació (carrer o zona aproximada) i un títol (per a identificar el contingut). A més, hauran d'indicar que cedeixen els drets de reproducció (còpia), distribució (consulta i posada a la disposició del públic) i difusió a l'Ajuntament de Borriana.
“Estem passant per un moment històric per a la nostra ciutat i, a més de passar-lo de la millor manera possible, és important també que el documentem perquè podrem saber dins de molts anys el que va passar a Borriana durant el Covid-19”, ha conclòs Vicent Granel.