•  La Policia Local de Burriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, amb prop de 230 servicis operatius entre el 15 i el 19 de març
  • En el dispositiu especial de seguretat per a les Falles 2024 participaran la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia de la Generalitat, bombers del Consorci Provincial, Via Pública i l'Agrupació Provincial de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil

Burriana (27.02.24).- La Junta Local de Seguretat celebrada a l'Ajuntament de Burriana i presidida per l'Alcalde, Jorge Monferrer Daudí, i per la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, ha posat sobre la taula els operatius especials per a garantir la seguretat en totes i cadascuna de les activitats falleres programades del 15 al 19 de març, així com la de les persones que visiten la ciutat durant els festejos. Entre els càrrecs dels cossos i forces de seguretat assistents a la reunió destaca José Manuel Guerrero, Comandant 3r Companyia de la Guàrdia Civil, Raúl Amat, Intendent Cap de la Policia Local, Vanesa Hernández, Javier Fabregat i Javier López, Inspectors de la Policia Local, José Luis Real, Brigada del lloc principal de la Guàrdia Civil de Burriana, Joaquín Ramón, Sergent de la Guàrdia Civil de Burriana juntament amb el representant del Consorci Provincial de Bombers de Castelló i el nou Cap de parc de la Plana Baixa, Rafael Valero.

En la reunió també han participat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local fallera, Paloma Boix, i la Cap de la Unitat Contra la Violència de Gènere de Castelló, Rosa Marco, juntament amb els principals comandaments de la Policia Local, la Guàrdia Civil, així com del Consorci Provincial de Bombers de Castelló.

“L'objectiu d'este dispositiu és preparar a la ciutat i garantir la seguretat perquè la ciutadania gaudisca i participe d'estos dies en què es preveu una gran afluència de visitants", ha explicat l'alcalde, que ha assegurat que els diferents cossos de seguretat "treballaran amb la màxima coordinació per a garantir unes festes segures".

Entre les qüestions plantejades en la reunió s'ha confirmat que la Policia Local de Burriana reforçarà els torns de treball per a atendre cada acte amb personal específic, que suposaran al voltant de 230 servicis operatius que es duran a terme entre el 15 i el 19 de març.

La Policia Local se centrarà especialment en la mascletà, la macrodespertà, la Nit del Foc i el dia 19 en l'ofrena i la Nit de la Cremà, esdeveniments en els quals també realitzarà un important desplegament d'efectius el Consorci Provincial de Bombers i l'Agrupació Provincial de Voluntàries i Voluntaris de Protecció Civil, així com el departament de Via Pública municipal, per a garantir uns espectacles pirotècnics segurs i amb totes les mesures preventives necessàries. Així mateix, s'ha adonat de les estadístiques de delinqüència i d'intervencions de la Policia Local, així com del funcionament del servici de protecció de mates de violència sobre la dona.

L'Alcalde de Burriana ha demanat “la col·laboració dels ciutadans perquè en les Falles 2024 prevalga el civisme i el respecte, així com la prudència i la responsabilitat per part dels veïns”. Finalment, Monferrer ha agraït el treball que realitzen “de forma totalment coordinada” les forces de seguretat, els qui juntament amb el treball de Via Pública i de la mateixa Junta Local “fan possible que les Falles de Burriana se celebren amb la màxima seguretat i sense incidents”.

 

 

 

 

 

 

Burriana (27.02.24).- Amb motiu del duel decretat per l'incendi d'un edifici de València, el dia 25 de febrer, es van cancel·lar els actes de l'homenatge faller a Salvador Boix Mesado, lliurament de les màximes recompenses de Burriana i de València, i fallers d'honor de les diferents comissions a les Reines Falleres. Aquests actes es programen de nou per al diumenge, 10 de març, mantenint el mateix horari en la Plaça Major de Burriana.

Es donarà inici a les 12:00h. amb l'homenatge faller a Salvador Boix Mesado, menció rebuda per unanimitat del conjunt de les 18 comissions falleres del municipi, per la seua dedicació i compromís amb el desenvolupament de les Falles a Burriana. Posteriorment, les Reines Falleres de Burriana 2024 entregaran les màximes recompenses atorgades en l'exercici faller 2024 per la Junta Local Fallera de Burriana i la Junta Central Fallera de València. I finalment, els representants de les comissions falleres faran lliurament dels fallers d'honor a les màximes representants de les festes josefinas, en uns actes plens de sorpreses per a tot el col·lectiu faller i veïns que d'ells vulguen participar.

26.02.24 (Burriana). – La concejalía de Cultura del Ayuntamiento de Burriana ha programado para el próximo viernes, día 1 de marzo a las 19h. en el Teatro Payà, el espectáculo “Eterno Mecano”, un tributo sinfónico al mítico grupo de la mano de la Banda Sinfónica de la AFB y los cantantes Laia Benaches, Aisha Bordas y Ángel Bellido de Infinity Producciones.

El concejal de Cultura, Jesús Albiol, señala que “Eterno Mecano es un espectáculo sinfónico que rinde tributo al grupo pop más icónico del pop español de los años 80 y 90. El éxito de Mecano fue más allá de nuestras fronteras, además de a Europa, llegó a Hispanoamérica, Filipinas e, incluso, Estados Unidos.”

El grupo formado por Ana Torroja y los hermanos José María y Nacho Cano, revolucionaron el panorama musical de su época y durante su carrera entre 1981 y 1992 crearon canciones ya míticas y de referencia en el pop español como «Me colé en una fiesta», «Maquillaje», «Mujer contra mujer», «Cruz de navajas» o «No hay marcha en Nueva York», entre otras.

Infinity Producciones rinde homenaje a Mecano con un espectáculo ameno en el que la música será interpretada por la Banda Sinfónica de la AFB en el Teatro Payá de Burriana, recordando los mejores éxitos de la banda madrileña.

El precio de las entradas será de 5 € en platea y 4 € en anfiteatro, con los perceptivos descuentos para jubilados y pensionistas, usuarios del carné jove y miembros de familia numerosa o monoparental. Las entradas anticipadas se pueden adquirir en www.entradadirecta.com y en Buraudio los martes de 10 a 13 h y los miércoles y jueves de 17 a 19 h. En las taquillas del Teatro se podrán adquirir una hora antes de concierto.

  • Les actuacions han finalitzat al carrer Chicharro, encreuament amb el carrer Rosa dels Vents, juntament amb les obres en els encreuaments dels carrers Indústria, Maestro Serrano, Germanies i Artana

Burriana (26.02.24).- L'Ajuntament de Burriana ha finalitzat el Pla de Mobilitat amb obres de condicionament d'itineraris accessibles en diversos trams de la xarxa viària municipal. Unes actuacions en les quals s'han executat guals per als vianants i millorat alguns ja existents en diversos punts de la ciutat amb la finalitat de continuar eliminant barreres físiques i aconseguir una Burriana més accessible per a les persones amb diversitat funcional. Les obres, que han sigut coordinades per les regidories d'Obra Pública i Via Pública, es van iniciar al carrer Artana i han finalitzat al carrer Chicharro, a l'altura de l'encreuament amb el carrer Rosa del Vents.

El condicionament dels vials previstos, comporten una inversió aproximada de 20.000 euros i per fi, després de 8 anys d'oblit de l'anterior equip de Govern, solucionaran els problemes de mobilitat arrossegats en el temps. Per això, cal destacar que el compromís d'este equip de govern amb el benestar dels burrianencs és clar i rotund", ha valorat el regidor d'Obres Públiques Juan Canós. Així mateix, l'edil de Via Pública, Mario Trullen, ha afegit que “este equip de Govern actua amb celeritat per a resoldre els problemes dels veïns i el dijous passat, 22 de febrer, van finalitzar totes les obres contemplades en este Pla de Mobilitat 2023”.

25.02.24 (Burriana). – L'I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Borriana, organitzat pel Centre Municipal dels Arts, ja té guanyadors. Daniel Benages, Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han sigut els artistes les obres dels quals han resultat triades pel jurat en les categories Adults, Juvenil i Infantil, respectivament. Així doncs, l'obra de Daniel Benages ha sigut premiat amb 500€, mentre que Bàrbara Seglar i Lídia Tornador han obtingut sengles lots de productes professionals de dibuix i pintura valorats en 300€.En paraules del regidor Jesús Albiol, “l'èxit de participació i la qualitat de les obres que han participat en aquest I Concurs de Dibuix i Pintura Ciutat de Burriana, són el reflex de l'interés que la nostra societat té per l'art i mostra la qualitat dels autors. Aquesta és la primera de moltes edicions, que s'ha pogut dur a terme des de la regidoria de Cultura gràcies al treball de la Directora del Centre Municipal de les Arts i del seu equip docent. La meua enhorabona als premiats.”


En la categoria Adults, “Sobre l'aigua” ha sigut l'obra triada pel jurat per atresorar una tècnica i estil destacable. La pintura recull una estampa del port de Burriana i, gràcies al color i al joc de la llum, el quadre destaca pel seu realisme. En la categoria Juvenil, “Tots al Sant”, de Bàrbara Seglar ha rebut el premi pel seu treball de dibuix i collage que recull les tradicions burrianencs. Finalment, “Burriana en una vidriera”, de Lídia Tornador ha sigut l'obra premiada en categoria infantil.


De la mateixa manera, el jurat també ha entregat mencions d'honor a diverses obres per posseir una essència destacable. Ana Martínez, Sharik Nikol Tejero, Diego García, Irene Sanchis i María Teresa Zaragozá han sigut els artistes seleccionats per a aquestes distincions.


Una vegada finalitzada el lliurament de premis, el jurat i els participants han assistit a la inauguració de l'exposició que recull les més de 75 obres participants. La mostra, situada en el claustre del CMC La Mercé, es podrà visitar fins al pròxim 24 de març.


Cal esmentar que el jurat, format pels artistes Tomás Sendra, Salomé Monfort, Juan Poré, el regidor Jesús Albiol, el tècnic de Cultura Rafa Marañón i l'equip de professors del centre burrianenc, han destacat l'elevada qualitat de les obres. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, va aprofitar el lliurament de premis per a anunciar que, des de demà mateix, “ens posem a treballar per a crear una segona edició i aconseguir consolidar aquest concurs”.

Burriana (24.02.24).-Anit es va celebrar el tradicional homenatge, o homenatge, a la Reina Fallera de Burriana 2024, Laia Molina, en el Teatre Payà.

 

La màxima representant de les Falles de 2024 va ser enaltida a través d'emotius poemes de les diferents comissions falleres de Burriana, un per sector. Com a novetat, tal com va ocórrer durant la vesprada d'ahir, en l'"Homenatge" de la Reina Fallera Infantil de Borriana 2024, Anna Solà, l'acte va estar precedit d'una banda cultural, en aquest cas per l'actuació Chróma del Grup de Balls Populars Els Folíes de Carcaixent.

 

D'igual forma que anit, mantenint el duel decretat per l'incident produït en un bloc de cases a València, en iniciar l'acte s'ha realitzat un minut de silenci en suport a les víctimes i els seus familiars; i la desfilada des de la Plaça Major fins al Teatre Payà ha discorregut sense música.

 

La desfilada ha estat encapçalat per l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, la Reina Fallera Infantil de Burriana 2024, Anna Solà, i la Reina Fallera de Burriana 2024, Laia Molina, els qui han portat un crespó negre.

La iniciativa es desenvoluparà la setmana del 26 de febrer al 3 de març davant la preocupació veïnal de les infraccions dels usuaris per la proliferació d'aquests vehicles

 

Burriana (24.02.24).- La Policia Local de Burriana iniciarà una campanya de vigilància i control de l'ús de patinets elèctrics la setmana vinent en el municipi. Els Vehicles de Mobilitat Personal (o *VMP, entre ells, els patinets elèctrics) són vehicles d'una o més rodes dotades d'una única plaça i propulsats exclusivament per motors elèctrics amb una velocitat màxima per disseny compresa entre 6 i 25 km/h.

 

Aquesta campanya per part de la Policia Local es desenvoluparà la setmana, del 26 de febrer al 3 de març, perquè “aquest equip de Govern és conscient de la preocupació existent entre els veïns per la proliferació de vehicles de mobilitat personal (patinets elèctrics), i les infraccions detectades per la circulació dels mateixos per les vies públiques, com a circular per les voreres, en contra direcció, no portar llums o peça reflectora de nit, circular dues persones o ús d'auriculars entre altres”, ha explicat el regidor de seguretat ciutadana Antonio Ferrándiz.

 

Cal recordar, abans de circular que és important conéixer les normes que han de complir els usuaris dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en els seus desplaçaments urbans i fer-ho de manera segura. En 2023, es van registrar 297 sinistres relacionats amb patinets elèctrics, en els quals 187 persones van patir lesions i 12 van perdre la vida (11 conductors d'aquests vehicles i 1 vianant). “Està prohibit que els VMP vagen per voreres, zones per als vianants, passos de travessia, autopistes, autovies o vies interurbanes. Els usuaris d'aquests vehicles han de seguir les normes de trànsit i principalment les establides pel Reglament General de Circulació, i per això vigilarem el bon ús d'aquest tipus de transport urbà”, ha indicat Ferrándiz.

Burriana (23.02.24).- El Teatre Payà ha acollit el tradicional homenatge, també conegut popularment com pleitesia, a la Reina Fallera Infantil de Burriana 2024, Anna Solà.

Així doncs, la màxima representant infantil de les festes josefines de 2024 ha atés els sentits i afectuosos versos i poemes de la comunitat fallera per a fer-la brillar. Enguany, per primera vegada, es realitzarà un homenatge per sector, seguit per la de la Cort d'Honor, la Reina Fallera de Borriana i la família.

També com a novetat, s'ha programat una actuació cultural per a amenitzar l'acte, en este cas a càrrec de l'actuació musical d'“Acoloreix”.

En iniciar l'acte, amb motiu del dol decretat per la mort i desaparició de diverses persones en l'incendi produït en un edifici en València, l'acte ha estat precedit per un minut de silenci en el seu suport.

 

A més, la desfilada des de la Plaça Major fins al Teatre Payà ha discorregut sense música, el qual ha estat presidit per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix,  la Reina Fallera Infantil de Burriana 2024, Anna Solà, i la Reina Fallera de Borriana 2024, Laia Molina, qui han portat un crespó negre.