• L'entrada serà gratuïta i el teatre estarà adaptat a les mesures sanitàries que marca la normativa vigent, tant en instal·lacions com en aforament
  • L'Orquestra de la Comunitat Valenciana és un dels projectes simfònics més importants en l'àmbit internacional

La secció de vent de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana oferirà un concert dijous que ve, 23 de juliol, a les 20 hores al Teatre Payà de Borriana, organitzat per la regidoria de Cultura. L'entrada serà gratuïta i el teatre estarà adaptat a les mesures sanitàries que marca la normativa vigent, tant en instal·lacions com en aforament.


Així, l'aforament del teatre estarà limitat a 275 butaques, comptant platea i amfiteatre. De la mateixa manera, els seients estaran senyalitzats i cada persona s’asseurà aïlladament i caldrà portar mascareta. Els accessos al Teatre estaran delimitats atenent les directrius en vigor.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida la ciutadania a gaudir del concert perquè, al seu judici, aquesta serà “una bona ocasió per a gaudir en el nostre Teatre d'una interpretació de gran qualitat d'una formació d'alt nivell amb entrada totalment gratuïta”.


Així mateix, ha volgut agrair per endavant “la col·laboració del públic assistent en el seguiment de les mesures que cal prendre a causa de la situació actual que estem vivint”.


La prestigiosa orquestra, titular del Palau de les Arts, realitza durant la temporada estival una gira per diferents ciutats valencianes, i Borriana tindrà l'oportunitat d'acollir un dels seus concerts, dins del pla ReaCtivem-Torna als Arts.


El programa està adaptat a formacions de vent i constarà de les obres següents: Simfonia per a vents en sol menor, A 509 de Gaetano Donizetti, Xicoteta simfonia per a instruments de vent, Op. 216 de Charles Gounod i Simfonia Núm. 7 en la major, Op. 92 de Ludwig van Beethoven en l'arranjament per a vents de 1816.


L'orquestra, que va ser creada en 2006 i formada per músics internacionals seleccionats pel seu director fundador i primer titular, Lorin Maazel, se situa entre els conjunts més ascendents del panorama internacional.


La comesa fonamental de la formació és atendre l'orquestra en la temporada operística del Palau de les Arts. A la seua ductilitat per a l'òpera, afig, a més, una personalitat brillant per a afrontar partitures ambicioses del repertori simfònic, entre les quals tenim les Simfonies 1, 2, 3, 4 i 9 de Mahler, Heroica i Novena de Beethoven, Fantàstica de Berlioz, Nou Món de Dvořák, Octava de Bruckner, així com La consagració de la primavera de Stravinski, Requiem de Verdi o la Missa glagolítica de Janáček. Posteriorment, han passat pel podi titular les batutes d’Omer Meir Wellber, Roberto Abbado i Fabio Biondi, a més de Ramón Tebar com a principal director convidat.


El mestre Zubin Mehta ha estat estretament vinculat a l'orquestra des de la seua creació, l'ha dirigida tant en òperes com en concerts. Els dos cicles de la molt celebrada Tetralogia de Wagner han consolidat la seua formació internacional. A més, la col·laboració d'altres grans figures de la direcció orquestral contemporània, com Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre, i la seua activitat en el mercat discogràfic, han contribuït a fixar l'Orquestra de la Comunitat Valenciana entre els projectes simfònics més exemplars i dinàmics de l'actualitat