El Festival Borriana en Dansa, organitzat pel Grup de Danses Tradicionals

l´Arenilla i la Regidoria de Cultura, ha omplert de ball i música tradicional els exteriors del Centre Municipal de Cultura La Mercé amb les actuacions de tres grups procedents de Borriana, Sangunt i Algemesí

 

A les 17'30 ha començat aquest festival, la celebració del qual s'ha reprès enguany coincidint amb les Creus de Maig, en el qual han participat 70 persones. El Grup de Danses Algadins d'Algemesí, el Grup de Danses de Morvedre, procedent de Sagunt, i el Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla de Borriana han sigut les formacions que han actuat en aquest esdeveniment.

 

Els tres grups s'han reunit en la Plaça Major per a desfilar fins als exteriors del CMC La Mercé, on cadascun d'ells ha realitzat una actuació mostra del folklore valencià propi de cada província. L'acte ha finalitzat amb el ball conjunt de l´Arenilla, típic de Borriana.

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor de Cultura , Vicent Granel i el regidor de Turisme ,Santiago Zorio han assistit a aquest festival que contínua demà dilluns 2 de maig i el dimecres 4 de maig amb les jornades de ball tradicional que tindran lloc en el CMC La Mercé, on alumnes de primària dels diferents centres educatius de Borriana participaran en tallers impartits pel Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla.

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha assenyalat que “des de la Regidoria de Cultura i el Grup de Danses l'Arenilla hem volgut que el folklore valencià torne a ocupar un lloc en l'agenda cultural de Borriana, i per açò hem recuperat aquest festival de dansa tradicional i ho hem fet coincidir amb la festivitat de les Creus de Maig. A més, el festival ofereix un vessant formatiu dirigit a alumnes de primària que podran iniciar-se en les danses i balls tradicionals”.