El Ayuntamiento suspende y aplaza algunas actividades culturales de noviembre y diciembre de
  • La regidoria de Cultura ajorna les activitats que “no podem tindre totalment controlades”, i que es troben fora del Teatre Payà i del CMC la Mercè

  • Cultura manté la programació en els dos centres municipals amb l'objectiu d'oferir una oferta cultural “controlada i segura”

L'Ajuntament de Borriana, en un acte de responsabilitat davant la situació epidemiològica i en compliment de la recent normativa aprovada en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, ha decidit suspendre i ajornar diverses activitats culturals previstes a curt termini.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que com a conseqüència que la situació epidemiològica “s'està agreujant de forma accelerada amb una tendència ascendent”, la Regidoria de Cultura en contacte amb altres departaments de l'Ajuntament, ha decidit, “per les seues característiques pròpies, optar per ajornar, entre d’altres, les activitats previstes per a la commemoració del 75 aniversari de la reconstrucció del campanar encara pendents”, com ara les visites al campanar del 14 i 15 de novembre, el concert de campanes del 15 de novembre i la taula redona prevista per al 29 de novembre.

A més se suspèn l'exposició Univers Playmobil, la inauguració de la qual estava programada per a l'11 de desembre, i també l'espectacle de dansa del Ballet de Moscou previst per al dia 20 de desembre, ja que la companyia ha cancel·lat la gira estatal programada per a novembre i desembre.

Tot i això, ha indicat Granel, “pensem que és important mantindre tota aquella programació que compte amb totes les mesures sanitàries, i el control total de les mesures”, en els espais del Teatre Payà i del CMC la Mercè, per tal d’“oferir una alternativa cultural per a la ciutat”.

Per això, continuaran les activitats de diferent tipus previstes en aquestes instal·lacions, com ara les cinematogràfiques, teatrals i musicals, adaptades a l'aforament permès i en funció del distanciament social exigit. Concretament, i de moment, es preveu la realització del cicle de cinema feminista i en valencià, la projecció de La mort de Guillem, l'obra teatral sobre Federico García Lorca, el monòleg d'Ángel Martín, el concert de guitarra a càrrec de Pedro Navarro i tots els espectacles tradicionals amb motiu de Nadal.

Totes aquestes decisions responen a l'adaptació de les mesures de seguretat com a conseqüència de la recent publicació de la nova normativa establida a la Comunitat Valenciana. Concretament, la Resolució de 24 d'octubre de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden mesures addicionals excepcionals en la Comunitat Valenciana, i l’última, divendres passat, per la qual s'acorden mesures addicionals extraordinàries en la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària existent.