primer concurso de música de cámara de flauta y guitarra internacional Burriana 2022
concurso de música de cámara más internacional 2022
  • - Els participants arriben des d’Espanya, Mèxic, França, Anglaterra, Turquia i Alemanya


L'auditori Juan Varea de Borriana es l'escenari durant aquest cap de setmana del primer concurs de música de cambra de flauta i guitarra més internacional que s'ha viscut a la província de Castelló, ja que s'ha aconseguit la participació de grups de fins a sis nacionalitats diferents.

Els músics i professors Eugenia Moliner i Denis Azabagic són els responsables que se celebre aquest concurs en la població de la Plana. Durant el dia de hui i demà es realitzaran les audicions a l'auditori Juan Varea, per a puntuar als grups, i el diumenge al migdia, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont lliurarà els premis.

Un concurs que té 6000 euros en premis gràcies a la col·laboració de l'empresa Sanycces, de la mateixa localitat. El primer premi comptarà amb una aportació de 4.000 euros, i el segon premi amb 2000 euros. L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha destacat la importància d'aquest concurs, ja que “la seua celebració a Borriana fa que músics de tot arreu del món puguen vindre a la nostra ciutat a tocar, a interpretar la seua música, i a més, amb un premi tan important”.

Un concurs que arriba després d'haver-se celebrat durant aquesta setmana la quarta edició del Curs de Música Juan Gual Esteve, amb els professors Eugenia Moliner, Denis Azabagic, Luis Arias, Júlia Gállego i Maria Bernat.

Ahir es va celebrar la clausura del curs, amb la presència del regidor de Cultura, que va agraïr a tot l'alumnat la seua participació en un curs d'aquesta rellevància. Alumnat que ha arribat també de tot arreu d'Espanya, però també del món. De Bilbao, Valladolid, Màlaga, Madrid, Alacant, Barcelona, València, Oviedo, Vigo, i també, des de Mèxic, Itàlia i França.

El IV Curs de música Juan Gual Esteve es va iniciar diumenge passat amb un concert inaugural gratuït en el Racó de l’Abadia, amb l'assistència de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i el regidor d'Educació J Ramon Monferrer, i en el qual Eugenia Moliner, Cristina Romero, Denis Azabagic, Luis Arias i Júlia Gállego, van interpretar obres de Quantz, Moreno Torroba, Scarlatti, Mahler, Poulenc i Marais.

Aquest curs s'ha impartit del 4 al 8 de juliol en les instal·lacions del centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana. Les professores en la modalitat de flauta han sigut Júlia Gállego, Eugenia Moliner i Maria Bernat. En la modalitat de guitarra Denis Azabagic i Guillem Pérez-Quer.