concierto extraordinario en Burriana de la Orquesta de la Comunitat, julio 2022Valenciana
  • - En el teatre Payà el pròxim 23 de juliol, amb Javier Perianes com a solista i director


L'Ajuntament de Borriana ha programat un concert extraordinari de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, titular del Palau de les Arts de València, amb Javier Perianes com a solista i director. Interpretaran el concert per a piano número 1 en Do major, opus 15, i el número 3 en do menor, opus 27, de Ludwig van Beethoven.

La carrera internacional de Javier Perianes l’ha portat a les sales de concert més prestigioses i amb les principals orquestres, en col·laboració amb directors com Daniel Barenboim, Charles Dutoit, Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Iuri Temirkanov, Gianandrea Noseda, Ivan Fischer, Gustavo Gimeno, Simone Young, Juanjo Mena, Vladimir Jurowski, David Afkham o Daniel Harding, i ha actuat en festivals com els Proms de la BBC, Lucerna, Primavera de Praga, Stresa, Sant Sebastià, Santander o Granada.

És Premi Nacional de música 2012 i Artista de l'any 2019 dels International Classical Music Awards (ICMA). També ha rebut la medalla d'honor del Festival de Granada en reconeixement a la seua llarga relació amb el festival, on ha sigut Artista en Residència en 2021.

La temporada 2021-2022 inclou col·laboracions amb les orquestres Filharmònica de Luxemburg, Sydney Symphony o les simfòniques de San Francisco i Toronto, a més de l'estrena del concert per a piano de Jimmy López al Royal Festival Hall de Londres, juntament amb la Filharmònica de Londres dirigida per klaus Mäkelä.

Perianes compta amb una extensa discografia que comprèn des de Beethoven, Mendelssohn, Schubert, Grieg, Chopin, Debussy, Ravel i Bartók fins a Blasco de Nebra, Mompou, Falla, Granados i Turina. Entre els seus àlbums més recents destaca el que ha gravat amb l'Orquestra de París i Josep Pons, amb el Concert en sol de Ravel, Le Tombeau de Couperin i Albada del Gracioso.

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) va ser fundada en 2006 per Lorin Maazel, el seu primer director musical. En poc de temps, la formació titular del Palau de les Arts s'ha llaurat un prestigi entre el públic i la crítica, i ha aconseguit un alt nivell artístic que la situa entre les millors orquestres d'Espanya i una de les més importants creades a Europa durant els últims anys.

Aquest reconeixement s'ha forjat també gràcies a la presència de Zubin Mehta en les primeres temporades, sobretot amb el recordat Anell wagnerià, i a mestres de la talla de Riccardo Chailly, Andrew Davis, Valery Gergiev, Gianandrea Noseda o Georges Prêtre. Des de setembre de 2021, l'estatunidenc James Gaffigan és el director musical de la formació.

Elogiada per la qualitat dels seus músics i per ser un conjunt versàtil capaç d'interpretar amb admirable personalitat tant d'òpera com la música liricosimfònica, l'OCV continua la seua trajectòria professional impulsada per primeres figures de la direcció orquestral, entre les quals hi ha Daniele Gatti (Requiem de Verdi), i amplia el seu repertori operístic de la mà de reconegudes batutes internacionals especialitzades en diferents estils, com Marc Albrecht, Carlo Rizzi o Marc Minkowski. A més, afiança la col·laboració amb els principals directors espanyols que més projecció tenen fora de les nostres fronteres, entre els quals hi ha Guillermo García-Calvo, Gustavo Gimeno, Pablo Heras-Casado, Juanjo Mena i Josep Pons.

El preu de les entrades serà de 15€ en les butaques de platea i 12€ en l'amfiteatre i hi haurà descomptes del 25% de l'import per a jubilats i pensionistes, usuaris del carnet Jove i membres de famílies nombroses i monoparentals. La venda d'entrades s'iniciarà pròximament i s'anunciarà pels mitjans de difusió habituals.