- Maria Rodés & La Estrella de David, Baiuca AV Shou, Judeline, Cabiria o Lorena Álvarez són els noms que encapçalen el cartell del festival multidisciplinari

- Els concerts són de lliure accés fins a completar l’aforament dels diferents espais


El festival emac. ha presentat el cartell musical complet del que serà la vuitena edició, per a tornar a capitalitzar l'agenda cultural al l’inici de 2023, i convertir la localitat de Borriana en epicentre musical i referència dels nous sons, del 10 al 12 de febrer, al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Per a la qual cosa, el festival centra la programació al voltant de diverses apostes sonores, amb rellevància en totes elles. El projecte conjunt de Maria Rodés & La Estrella de David i la seua oda a l'amor capitanejaran un emac.2023 que reafirma la seua aposta per les noves músiques en la busca constant per l'avantguarda; un concepte en què s'emmarquen les propostes del gallec Baiuca AV Shou i la seua folktrónica, la revelació pop de Judeline, el disc-cafè de Cabiria o el dj i productor Gazzi.

Per al director, Vicent Tormo, l'emac. presenta “una bona escalada, amb cartells musicals que conjuguen propostes que contenen avantguarda i joventut, l'equilibri perfecte del que ha de ser un festival urbà en 2023 que fuig de convencionalismes i cartells prefabricats”.

Per part seua, l'edil de Cultura, Vicent Granel, ha agraït a l'organització l'esforç que realitza per a dur a terme un festival d'aquestes característiques en la localitat de Borriana, i ha destacat la “progressió que ha tingut en cadascuna de les edicions, que ha situat la capital de la Plana Baixa en el panorama musical a nivell autonòmic i estatal”.

Cal destacar que en aquesta vuitena edició del festival els concerts són de lliure accés fins a completar l'aforament dels diferents espais.

 

Programa

La jornada de divendres començarà en l'Escenari Amfiteatre amb l'indierock Nadia Sheikh, per aconseguir a continuació entrar de ple en l'electrònica avançada i els visuals de la mà de Marina Herlop, Andreh i Manuela i Pirámide. Els quals compartiran jornada inaugural amb Baiuca AV Shou i la seua fascinant mescla de ritmes tradicionals gallecs i electrònica contemporània.

El surf-garatge d'Etener Joventut, el pop vibrant d’El Buen Hijo, el cutepop de Valverdina, el disc-cafè de Cabiria, l'electrònica popular de Ruiseñora, els ritmes de club d'OBAL i el productor de l'any, Gazzi, faran que tremole el dissabte l'Escenari emac. al jardí arqueològic.

Diumenge s'obrirà amb el concert matinal en el nostre emac.bar de La Culpa i el seu pop puríssim, a la vesprada el neosoul de Manola, la cançó d'autora contemporània de Lorena Álvarez i els seus rondaires, la revelació pop de Judeline i l'oda a l'amor de Maria Rodés & La Estrella de David tancaran la vuitena edició de l'emac. en l'Escenari Amfiteatre.

Els dj's i selectors musicals tornaran a concentrar el protagonisme en l'Escenari emac.bar, en què se'n recuperarà l'espai total amb una programació de club enfocada a la pista de ball. Ací ens trobarem amb Anticiclón&Borrasca, Sickboy, iBrañas, Exilio, Martlenders + Rocío Saiz dj set, Juan Soler, Br!z, Los Dominguito Club, Char Lee, Tocino del Zodiaco, Sobria i Serena djs, AA Ansiedad, Indiyei i Tormix & Friends.

A més, es pot avançar que emac.2023 serà presentat en diferents festes a celebrar en llocs com La Fábrica de Hiel (13/01), Rouge Club (21/01), MAT.32 (03/02) i Boga (18/12). Dos propostes queden pendents d'anunciar, ja que venen de la mà de Jägermusic i seran revelades en les pròximes setmanes en les xarxes socials.

Des de l'organització han assenyalat que es reforça la col·laboració amb la cervesera DAMM i la seua aposta ferma per l'esdeveniment de Borriana. Per a l'empresa aquest és un dels seus referents quant a esdeveniments culturals en territori valencià.

Finalment, l'organització recorda que el principal objectiu consisteix a “tindre a Borriana una programació de primer nivell i, sobretot, tindre accés als creadors, tant en la part de l'art com en la musical, ja que, al final, emac. és un esdeveniment pròxim en què els artistes i el públic s'entremesclen amb total normalitat durant les tres jornades del festival”.

 

emac.art, ‘fira d'artistes’

D'altra banda, el festival equilibra l’extensa proposta musical amb la seua altra meitat més significativa, l'emac.art fira d'artistes, i ha obert el termini per a enviar les propostes artístiques que finalitzarà el 23 de desembre. Les propostes han d'enviar-se a <borrianaemacart@gmail.com>.