-
- L'exposició s'inaugurarà demà divendres, dia 31 de març, a les 19.30h a la sala d'exposicions del CMC la Mercè i estarà oberta fins al 7 de maig
L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Cultura, ha programat, dins dels actes del Memorial Democràtic 2023, l'exposició “L’Art com a denúncia”. L'exposició s'inaugurarà demà divendres, dia 31 de març, a les 19.30h a la sala d'exposicions del CMC la Mercè.
La mostra, formada per obres de la col·lecció d'Aureli Domènech i de José Maria Soler aconsegueix un ampli ventall cronològic que va des dels anys setanta fins a l'actualitat. Compta amb creacions de Josep Renau, Pepe Ortega, Rafael Canogar, Antoni Miró, Maribel Domènech, Vicent Marco, Jesús Herrera, Ana Karina Lema, Vicent Carda, Ana Císcar, Lluís Masià, Adrià Pina, Horaci Silva, Traver Calzada, Víctor Gómez, Equip Realitat i Gema Polanco.
Les obres triades de la col·lecció Domènech-Soler parlen dels diferents conflictes socials que existeixen entre nosaltres. L'ús creatiu del llenguatge en cadascuna de les obres constitueix un dels recursos més significatius que han utilitzat els artistes visuals a l'hora de transmetre i despertar consciències.
Unes obres que no sols han mirat cap al poder polític, sinó també cap al feminisme, el medi ambient, la migració, les llibertats individuals i col·lectives. Un art amb un compromís que va més enllà de la pròpia creació i estètica, i que busca posar en circulació missatges de denúncia social i política.
El regidor de Cultura, Vicent Granel, convida tota la ciutadania a visitar l'exposició que estarà oberta fins al 7 de maig i que compta amb obres de grans artistes valencians contemporanis, incloent-hi la presència també d'artistes borrianencs.
L'art com a denúncia
L'exposició fa un recopilatori d'obres de caràcter social i compromés fermament amb la realitat de la societat. L'art com a eina de transformació creativa de conflictes, com a espill de denúncia davant les injustícies. Els artistes i moltes de les seues obres exerceixen aquesta denúncia a través d'un compromís polític real.
Aquests artistes no tracten només de crear una cultura de denúncia, sinó que busquen despertar en l'espectador aquelles emocions que guarden. Perquè l'art és una forma de poder que impacta, que canvia, que transforma les nostres consciències. No sols ens mou, ens fa caminar.