El ADI organitza aquesta jornada lúdica en col·laboració amb Centre Municipal dels Arts

Burriana.- ( 21.11.23) Més de 180 persones han sigut protagonistes de la iniciativa lúdica “Juguem en família”, organitzada pel ADI en col·laboració amb el del departament de Jardí  Artístic del Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana. Així doncs, durant el matí del dissabte, les aules del centre s'han transformat per a acollir una nova edició d'aquestes activitats, dirigides als xiquets d'1 a 3 anys i a les seues famílies.

Gràcies a aquests tallers, des del ADI, descobreixen a les famílies diversos recursos per a impulsar la interacció positiva a través del joc. Amb tot, el que es projecta és evitar que les pantalles formen part de l'oci a edats primerenques i s'aposte per una altra mena d'activitats. “Per al Centre Municipal de les Arts és fonamental oferir activitats d'aquest tipus per a impulsar el desenvolupament intel·lectual dels més xicotets i, per això, és un plaer poder col·laborar amb el treball del ADI”, explica el regidor de Cultura, Jesús Albiol. Per part seua, la regidora de Benestar Social, Isabel Monfort, ha visitat els tallers, al costat del regidor Mario Trullén, per a conéixer en primera persona el treball realitzat.

Així doncs, durant la jornada d'aprenentatge, les famílies han participat en tres activitats diferents. La primera d'elles ha sigut el racó “Juguem a ser...” en el qual els participants han realitzat el joc simbòlic de convertir-se en les professions que més els han interessat. Una altra activitat ha sigut el racó “Experimentem amb les mans”, en el qual s'han impulsat tasques de motricitat fina. Finalment, els assistents a la jornada lúdica han comptat amb el racó “En moviment”, en el qual s'han impulsat tasques de psicomotricitat.

 

Tant des del ADI com des de la coordinació de Jardí Artístic del Centre Municipal dels Arts, valoren positivament la resposta per part de les famílies que han participat i destaquen la involucració en pro del desenvolupament infantil.