22.03.24 (Burriana). Dissabte que ve 23 de març a les 19h a l'Església de Sant Blas la Coral Borrianenca celebrarà el seu concert de Pasqua, dins dels concerts commemoratius, contemplats en el conveni signat amb Cultura, per la celebració del seu 40 aniversari. Per a aquesta ocasió la formació coral, dirigida per Jordi Ràfols Duch, cantarà la celebració eucarística en Re Major op. 86 de Antonín Dvorák per a cor, solistes i òrgan. Els solistes seran la soprano Fuen Escribá, l'alt Hang Ferrer, el tenor Óscar Ventura, el baix Abel Nicolae i a l'òrgan Vicent Flich.

 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, indica que “aquesta celebració eucarística va ser un encàrrec de l'arquitecte i mecenes Josef Hlávka amb motiu de la inauguració de la capella del castell de Luzany, en la qual, a causa de les seues dimensions, no cabia una formació orquestral i coral completes.” L'obra es va compondre entre el 23 de març i el 17 de juny de 1887, es va estrenar l'11 de setembre del mateix any i la primera actuació pública va tindre lloc el 15 d'abril de 1888 en el Teatre de la ciutat de Pilsen.

 

Antonín Dvorák va ser un compositor txec postromàntic natural de Bohèmia que va aconseguir reconeixement mundial com un dels grans compositors de la segona meitat del segle XIX. Després de forjar una reeixida carrera a Europa, en 1892 fa el salt als Estats Units on dirigeix el Conservatori Nacional de Música d'Amèrica del Nord a Nova York. És allí on compon les dues obres més conegudes del seu repertori: la Simfonia del Nou Món i el Concert per a violoncello.

 

Aquest concert és el segon dels programats per a la celebració del 40 aniversari de la Coral Borrianenca. Els pròxims concerts seran el 30 de juny en el Teatre Payá amb la interpretació del Romancer Gitano de Mario Castelnuovo Tedesco i el 26 de desembre amb la interpretació de l'Et Deum de Charpentier en la Basílica El Salvador.

 

L'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament. El regidor de Cultura, Jesús Albiol convida a tota la ciutadania a gaudir del concert en el marc incomparable de l'església del patró de la nostra ciutat.