Burriana.- (19-04-24). La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana, liderada per Jesús Albiol, ha programat per al dissabte 20 d'abril a les 19:00h en el Teatre Payà el concert de l'orquestra de cambra sueca Camerata Nordica, que visita diferents auditoris del nostre entorn dins de les activitats del Castelló Music Festival que se celebra durant aquesta setmana en diverses localitats de la província de Castelló.

Amb un programa format per obres de Vivaldi, Elgar o Grieg, entre altres, la formació cambrística tindrà com a solista convidat al clarinetista castellonenc Alberto Agut.

Camerata Nordica, establida el 1974 com a orquestra regional de Kalmar, en el sud-est de Suècia, s'ha convertit des de llavors en la principal orquestra de cambra del país. Sota els auspicis de Kalmar Läns Musikstiftelse, el conjunt s'ha guanyat una reputació pel seu estil d'actuació distintiu, captivant el públic amb actuacions permanents, un enfocament sense director i, de tant en tant, la confiança en la memòria més que en les partitures. Aquesta energia dinàmica i el propòsit musical compartit formen el nucli de la identitat del conjunt, complementat per la seua programació innovadora i creativa.

Alberto Agut s'ha consolidat com un dels clarinetistas amb més projecció de la seua generació. S'està establint com clarinetista solista, de cambra i orquestra. Ha captivat el públic i la

crítica amb la seua il·lusió i instint musical que, sens dubte, aporten una frescor atrevida i distintiva als seus concerts i projectes. Durant la temporada 2024/2025 serà Artist in Focus de l'orquestra de cambra Camerata Nordica.

Les entrades es poden adquirir a través d'entradadirecta.com i una hora abans de l'espectacle en les taquilles del teatre, amb un preu de 5 € en platea i 4 € en amfiteatre.