30.04.24 (Burriana).- El Museu Arqueològic Municipal de Burriana (MAMBU) se suma un any més al Dia Internacional dels Museus, 18 de maig, organitzat pel Consell Internacional de Museus, ICOM, del qual el museu és soci institucional.

 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, ha manifestat que “fruit de la gran labor que realitza l'Arqueòleg Municipal i tot el seu equip tècnic, Burriana podrà gaudir d'un museu totalment renovat, que presentarà una nova museografia, així com un nou discurs museològic, centrat en el corrent dels museus didàctics. L'espai museístic ha sigut dissenyat entorn a les necessitats educatives, comptant amb diversos recursos didàctics i audiovisuals. L'objectiu principal de la regidoria de Cultura és posar el museu al servici de l'educació, tant escolar com del públic adult.”

 

“Museus per a l'educació i la investigació” és la temàtica d'enguany, proposta des del ICOM, amb l'objectiu de subratllar la importància dels museus com a institucions educatives dinàmiques que fomenten l'aprenentatge, el descobriment i la comprensió cultural.

 

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment únic per a la comunitat museística internacional, en la qual milers de museus planifiquen esdeveniments i activitats creatives diverses per a posar en valor estes institucions, mostrar el seu compromís amb el públic i fer visible el paper dels museus com a institucions al servici i desenvolupament de la societat.

 

Des del MAMBU s'han planejat unes jornades de portes obertes, que es realitzaran el divendres 17 i el dissabte 18 de maig, amb entrada lliure i gratuïta en qualsevol moment dins de l'horari d'obertura. Els visitants podran recórrer lliurement les instal·lacions del museu, situades en l'ex-Convent de la Mercè de Burriana. El recorregut se centrarà en el laboratori de conservació i restauració, on els visitants podran conéixer de primera mà el treball de recerca i restauració de mà de les nostres professionals, tant en la conservació i restauració, com en l'arqueologia o museologia.

 

D'altra banda, serà possible visitar part de la nova exposició del MAMBU acompanyats del personal del museu, que actualment es troba finalitzant el procés de reforma.

 

Horaris:

 

Divendres 17 de 9:00h. a 14:00h., i de 17:00h. a 19:00h.

Dissabte 18 de 9:00h. a 14:00h.