• El centre burrianenc oferix classes magistrals amb estos reconeguts ballarins i mestres per als dies 18 i 19 de maig

 

14-05-2024 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha organitzat un cicle de classes magistrals de dansa per a este cap de setmana en les quals els ballarins, coreògrafs i mestres Javier Latorre (Premi Nacional de Dansa), Maribel Gallardo (Mestra repetidora del Ballet Nacional d'Espanya i Medalla d'Or al Mèrit de les Belles arts) i Eva López Crevillén (Directora del Conservatori Superior de Dansa María d'Àvila de Madrid) seran els protagonistes.

 

Coincidint amb la celebració de la XXVII Convocatòria Nacional de Dansa Ciutat de Castelló (organitzada per l'Associació Cultural Terpsícore), el centre burrianenc ha aprofitat la presència dels citats mestres a la província per a poder organitzar les jornades formatives.

 

Així doncs, el dissabte 18 de maig, serà el torn del ballador i coreògraf Javier Latorre, figura reconeguda dins del Flamenc. Des de les 10.30 i fins a les 12.30 hores, Latorre impartirà una classe magistral de nivell mitjà-avançat. Seguidament, de 12.30-13.30 hores, l'alumnat d'iniciació també tindrà l'oportunitat d'estudiar amb esta figura de la dansa.

 

Per al diumenge 19 de maig, la ballarina i docent Eva López-Crevillén prendrà el relleu i impartirà una classe de Dansa Clàssica (10.00-11.30 hores), en la qual comptarà amb l'acompanyament del pianista César Carro. Seguidament, oferirà un taller de Dansa Contemporània en el qual es treballarà repertori del reconegut coreògraf Nacho Duato.

 

Cal esmentar que Eva López-Crevillén és Assistent Coreogràfic de Nacho Duato i, durant més de 20 anys, ha ballat en infinitat de produccions, interpretant els principals papers del repertori clàssic, neoclàssic i contemporani. Per a completar el cartell d'artistes de primer nivell, Maribel Gallardo, Mestra repetidora del Ballet Nacional d'Espanya, impartirà una classe magistral de Dansa Estilitzada, en la qual també estarà acompanyada pel pianista de la casa, César Carro. La classe donarà inici a les 11.30 i finalitzarà a les 13.30 hores.

 

Destacar que Maribel Gallardo forma part del Ballet Nacional d'Espanya des de 1981 i ha interpretat tots els papers principals. Malgrat que el seu paper se centra en l'ensenyament, ha format part de la reposició de “Medea” i, recentment, Rubén Olmo ha comptat amb ella per a la producció “La Bella Otero”. Les persones que estiguen interessades a acudir a qualsevol de les classes magistrals han d'inscriure's a través del mail info@cmeviciana.es. Les classes magistrals són gratuïtes per a l'alumnat, mentres que per a l'alumnat extern la taxa és de 6,40€/hora.

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, destaca “la importància d'oferir classes magistrals amb professionals de primer nivell per a complementar tot el treball que el professorat del Centre Municipal de les Arts realitza dia a dia”. Per la seua part, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, agraïx “la predisposició dels tres mestres per a participar en esta iniciativa, la qual cosa és un verdader plaer, perquè no tots els dies es té l'oportunitat d'estudiar amb persones que són història viva de la dansa a nivell nacional i internacional”.