19.05.24 (Burriana). El Museu Arqueològic Municipal de Burriana ha celebrat el Dia Internacional dels Museus de l'ICOM (Consell Internacional de Museus de la Unesco) els dies 17 i 18 de maig amb una gran afluència de públic, quasi 500 persones de Burriana i d'altres municipis com Castelló, Vila-real, Almassora, Nules o Xilxes s'han acostat a conéixer en primícia una de les sales del museu  que està finalitzant el seu procés de reforma, i a més han pogut veure el magatzem i el laboratori del museu, espais que normalment no estan oberts al públic. 

A través de visites guiades, persones de totes les edats han pogut conéixer tot el procés que implica l'entrada d'una peça en els magatzems del museu fins que la mateixa arriba a les vitrines. Les visites es van dur a terme pel personal del museu, amb la col·laboració de l'Aula d'Arqueologia Mediterrània de la Universitat Jaume I, els alumnes de la qual a més van realitzar practiques amb material del museu. 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, valora molt positivament les jornades de portes obertes i indica que “les visites van ser molt instructives a l'hora de conéixer el procés del treball i la investigació en un museu, a més van alçar moltes expectatives per a conéixer la futura remodelació del Museu Arqueològic i la inauguració que tindrà lloc en breu.”