• Les alumnes del centre burrianenc es proclamen subcampiones de món en Categoria Grupal

  • L'alumna Marta Navarro aconseguix la medalla d'Or en la categoria solista

  • La cita, celebrada a Praga, reunix a més de 10.000 ballarins arribats de 54 països diferents

05.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana està d'enhorabona. I és que les alumnes del Taller Coreogràfic han format part de l'equip espanyol i han representat a Espanya en la final mundial de la Danse World Cup, celebrada a Praga des del 27 de juny i fins al 4 de juliol. El grup del centre burrianenc va sumar 2 medalles per al caseller espanyol en la modalitat de National & Folklore: medalla de plata en la categoria grupal i medalla d'or en la categoria solista (Marta Navarro). Tota una fita per al centre burrianenc que era la primera vegada que participava en esta competició, la més important dins de la Dansa en edats formatives.

D'una banda, el grup del Centre Municipal de les Arts, format per Ainhoa Salom, Candela Ripollés, Clara Safont, Gala Cortesa, Julia Arias, Laura García, María Izquierdo, Marta Navarro, Paula de Selva i Valeria Abaunza, van aconseguir la medalla de plata amb la coreografia de flamenc “Revuelo”. La peça, executada amb bata de cua i mantó, va destacar pel seu elevat nivell tècnic el qual requeria coordinació en el moviment de tots dos elements. Sumat a això i a la interpretació realitzada, el grup va aconseguir una puntuació de 93,6 a només 4 dècimes de Taiwan (país guanyador de la medalla d'or.

D'altra banda, l'alumna Marta Navarro va ser l'encarregada de representar a Espanya en la modalitat de solo i ho va fer aconseguint la medalla d'or. En esta ocasió, va interpretar “Gitanerías”, una coreografia d'Escola Pista de bitles que es caracteritza per la rapidesa i la dificultat tècnica dels moviments. A això cal afegir el toc de castanyoles. Com a resultat, els jutges van atorgar un 93,2 que li va valdre per a pujar pel cap alt alt del podi.

Finalment, les alumnes Ainhoa Salom, María Izquierdo i Marta Navarro també van representar a Espanya en la categoria de duos/trios i van quedar molt prop d'aconseguir una nova medalla. La interpretació de la coreografia “Alhambra” els va valdre per a arribar al 4t lloc, amb una puntuació de 94 i a tan sols 9 dècimes de la medalla de bronze.

Cal esmentar que esta edició de la Danse World Cup s'ha celebrat a Praga, en el teatre Prague Congress Centre. La cita ha reunit a més de 10.000 ballarins, arribats de 54 països diferents, la qual cosa fa que esta competició siga la més important per a la Dansa en etapes formatives.

Des de l'àrea de Cultura, el regidor Jesús Albiol, aplaudix els resultats i agraïx el treball realitzat per a aconseguir estos assoliments: “Estem davant un assoliment que només s'aconseguix amb molta feina, temps i dedicació i és el que les alumnes i el Centre Municipal de les Arts han fet durant tot este curs per a aconseguir ser subcampiones del món, fita que suma més valor si tenim en compte que és la primera vegada que participem com a centre”. Sens dubte, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, no podia ocultar la seua felicitat pel resultat obtingut: “Sabíem al que veníem i estàvem molt conscienciades de com calia ballar per a poder tornar a Burriana amb medalla; hem treballat intensament durant tot el curs i estos resultats no són casualitat, sinó que són el fruit de l'esforç de les alumnes a l'aula i del suport de les famílies”.

La pròxima setmana, l'expedició del Centre Municipal de les Arts de Burriana partirà cap a París per a participar en el certamen de dansa Prix d’Europe, impulsat per l'Òpera de París. Sens dubte, els resultats en el mundial de dansa han sigut una xutada d'energia per a la competició en terres franceses.