• El consistori ha preparat un acte solemne en la plaça Major que tindrà lloc a les 11.30h, on s'hissarà la bandera d'Espanya i s'interpretarà l'Himne Nacional

 

Burriana.- (5-10-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la Regidoria de Cultura, liderada per Jesús Albiol, ha organitzat la celebració del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat. Així, el consistori de la capital de la Plana Baixa ha preparat un acte solemne en la plaça Major que tindrà lloc a les 11.30h, on s'hissarà la bandera d'Espanya i s'interpretarà l'Himne Nacional.

 

Posteriorment, a les 12.30 h tindrà lloc a l'Església de la Mercè la missa de celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Pilar que anualment celebra la Guàrdia Civil i a la qual assistiran membres de la corporació municipal. A més, com ja va succeir l'any passat, durant tota la jornada la bandera nacional onejarà a la part alta del Campanar.

 

El 12 d'octubre se celebra en tota Espanya la Festa Nacional, també coneguda com el Dia de la Hispanitat. Una jornada en la qual se celebra la unitat i la identitat del conjunt del país. Esta commemoració destaca la història, la cultura i el patrimoni espanyol, posant en valor la diversitat cultural i regional dels diferents pobles d'Espanya i la seua unitat com a país dins dels valors culturals i històrics que han aportat a tot el continent europeu. També, el 12 d'octubre commemora l'arribada de Cristòfor Colom a Amèrica en 1492, una fita que va marcar l'inici d'un vincle històric entre Europa i el continent americà. A més de la seua rellevància històrica, esta festivitat simbolitza la unió i la cooperació entre els països hispanoparlants. “Este dia és una ocasió per a reafirmar l'orgull nacional, ressaltant els valors comuns que unixen als espanyols al llarg de la seua història”, ha destacat Albiol.