64 niños y niñas participan en las Jornadas Multideportivas  virtuales de Pascua 2020

Un total de 64 xiquets i xiquetes han participat durant els passats dies 14, 15, 16 i 17 d'abril en les Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables de Pasqua 2020, virtuals i gratuïtes, organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que combinen la pràctica esportiva amb els desdejunis saludables, xarrades sobre nutrició, revisions de l'esquena, peus i salut bucodental.

L'SME, a pesar del confinament de l'estat d'alarma provocat pel virus Covid-19, ha tornat a apostar per la iniciativa i ha organitzat les Jornades de forma virtual per a donar una opció als xiquets i a les xiquetes de continuar practicant esport i hàbits saludables durant la setmana de Pasqua.

Les Jornades estaven dirigides a l'alumnat de Primària i d'ESO, d'edats entre els 7 i els 15 anys, tot i que, a diferència d'altres jornades d'edicions anteriors, en aquestes virtuals des de les seues cases, van participar tots els xiquets i xiquetes juntament amb les seues famílies.

Durant els quatre dies, els i les participants es van dividir en tres grups en funció de les edats, i tots els grups van realitzar activitats de ioga, pilates, zumba, exercicis d'activitat física, jocs, tallers creatius, esmorzars saludables, i xarrades amb professionals i especialistes de diverses àrees de salut.

Així, en les xarrades es van abordar aspectes sobre nutrició amb la participació de la farmàcia Lloris González, també es van abordar qüestions sobre la cura bucodental a càrrec del grup clínic Javier Cabrera. En matèria de podologia, va ser el centre podològic Gustavo Agustí l'encarregat de la xarrada i sobre salut de l'esquena, la clínica Granell.

Després de realitzar les activitats, la forma de comunicació amb els organitzadors era mitjançant el servei gratuït classroom de Google al qual les persones participants pujaven les fotos i els vídeos de les activitats realitzades.

L'últim dia es va realitzar la clausura amb una videoconferència en la qual totes les famílies presents van rebre la felicitació de l'alcaldessa i un diploma commemoratiu.