- El divendres 17 de febrer cap a les 13.30 hores es farà l'eixida de la segona etapa des de Borriana amb un recorregut de 117 quilòmetres amb trams de muntanya com el Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), per a finalitzar a Vila-real


Borriana serà l’escenari d'eixida de la segona etapa de la setena edició de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines, prova organitzada a la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada, que es disputarà del 16 al 19 de febrer.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor delegat d'Esports, Vicente Aparisi, la regidora d'Igualtat, Maria Romero, i el president del Club Ciclista Escapada i director tècnic de la Volta, Rubén Donet, han presentat aquest matí la segona etapa de la Volta a l'Ajuntament de Borriana. La competició constarà de quatre etapes en línia i està inclosa en el calendari europeu de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

Com en les anteriors edicions, la carrera tornarà a estar present en les tres províncies de la Comunitat Valenciana: Castelló, València i Alacant, i participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

D’aquesta manera, Borriana acollirà novament aquest mes de febrer una prova de ciclisme de nivell, ja que l'eixida de la segona etapa tindrà lloc el divendres 17 de febrer, cap a les 13.30 hores. És una etapa en què les corredores hauran de completar un recorregut de 117 quilòmetres amb trams de muntanya com el Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), per a finalitzar a Vila-real.

En la presentació, l'alcaldessa ha posat en valor la competició perquè es tracta d'un esdeveniment esportiu que “per a nosaltres té un significat especial, perquè des de l'àrea d'Esports s'està treballant ja fa anys per la defensa de l'esport femení”. Així mateix, ha indicat que aquesta competició “va molt més enllà de la nostra ciutat i que és molt positiva en diferents aspectes per al nostre municipi”.

Per part seua, tant Aparisi com Romero han destacat la importància de donar suport i incentivar “esdeveniments de primer nivell en l'àmbit femení en diferents disciplines, igual que els impulsem en les proves masculines”.

En la competició participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania. 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 de les quals són espanyoles i un total de 161 ciclistes.

Des de l'organització han destacat a participació d'Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dos últimes edicions i campiona del món que competirà, a més, amb la campiona d'Espanya, Mavi Garcia, i amb les ciclistes valencianes Sofia Rodríguez, Alba Teruel, Paula Soler i Sandra Alonso.

Vicent Aparisi ha destacat la “important tradició ciclista de Borriana” i també que la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines és la prova femenina “més antiga d'Espanya i una de les més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra ciutat, on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt temps”.

Així mateix, Maria Romero ha volgut posar en valor el treball per “la igualtat, en l'àmbit esportiu, que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d'Igualtat i d'Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l'organització d'aquest esdeveniment, pel que suposa quant a proporcionar referents a les nostres xiquetes, joves i dones”.

Finalment, l'alcaldessa ha agraït a l'organització que es compte amb Borriana, perquè es tracta “d’un important esdeveniment que novament atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa”.

A més, ha recordat que Borriana tornarà a ser protagonista en la Volta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid, i acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Volta, que eixirà des de Morella i recorrerà bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Safont ha reiterat la seua alegria davant el protagonisme que tindrà Borriana durant aquest any amb la celebració de “jornades esportives transcendentals que tornen a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic, tot tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.