Salida desde Burriana de la segunda etapa de la Volta CVC Fèminas 2023
Sal de Burtriana la segunda etapa de la Volta ciclista CV Féminas 2023
  • - La caravana ciclista ha partit avui des del Pla per a completar un recorregut de 117 quilòmetres i finalitzar a Vila-real


Borriana ha sigut avui l'escenari de l'eixida de la segona etapa en la setena edició de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines de categoria 2.PRO., organitzada a la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada. Aquesta temporada celebrarà la setena edició, que compta amb un recorregut de 481 km repartit en quatre etapes.

Una eixida d'etapa amb la participació de 23 equips d'Europa, Amèrica, Àsia i Oceania, amb 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 de les quals són espanyoles, i un total de 161 ciclistes i, a més, amb la intervenció de ciclistes de grandíssim nivell, com Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dos últimes edicions i campiona del món, també amb la campiona d'Espanya, Mavi Garcia, i amb les ciclistes valencianes, Sofía Rodríguez, Alba Teruel, Paula Soler i Sandra Alonso.

Aquesta segona etapa, entre les localitats de Borriana i Vila-real, consta de 117 quilòmetres amb trams de muntanya. La primera meitat recorre la Serra d'Espadà, amb trams de bastant exigència amb les pujades al Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), encara que la segona part és totalment plana, fins i tot en lleuger descens.

L'esdeveniment de la caravana ciclista de dones ha generat màxima expectació al municipi per a vore les ciclistes iniciar l'etapa, on han assistit a l'inici d'etapa l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i han tallat la cinta al Pla. El gruix de les participants ha seguit per la Carrera, ha abaixat per Ausiàs March i ha continuat per l'Escorredor per a eixir pel camí d'Onda cap a les Alqueries.

En l'acte Maria Josep Safont ha posat en valor aquest esdeveniment esportiu perquè “per a nosaltres té un significat especial, en concordança amb el treball que des de les àrees d'Esports i d'Igualtat realitzem des de ja fa anys per la defensa de l'esport femení”. Així mateix, ha indicat la transcendència “d’incentivar i impulsar esdeveniments de primer nivell en l'àmbit femení en les diferents disciplines, igual que ho fem en les proves masculines”.

Per part seua, Vicent Aparisi ha destacat la “important tradició ciclista de Borriana” i també que la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines és la prova femenina “més antiga d'Espanya i una de les més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra ciutat on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt de temps”

Així mateix, la regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha assenyalat el treball per “la igualtat, en l'àmbit esportiu que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d'Igualtat i d'Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l'organització d'aquest esdeveniment, pel que suposa quant a proporcionar referents a les nostres xiquetes, joves i dones”.

Finalment, l'alcaldessa ha agraït a l'organització que es compte amb Borriana, en aquest “valuós esdeveniment que novament ha atret nombroses persones aficionades al ciclisme, i veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa”.

Safont ha reiterat la seua satisfacció davant el protagonisme que té Borriana durant aquest any amb la celebració de “transcendentals jornades esportives que tornen a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.