Actuaciones Policía Local en el puente del 1 de mayo por Covid-19

Durant el pont de l'1 de Maig, la Policia Local de Borriana ha realitzat 112 advertiments per passejos i pràctica d'esport no autoritzats en l'ordre del Ministeri de Sanitat, i ha multat a 10 persones per infracció en la llibertat de circulació incomplint les mesures de l'estat d'alarma, segons es desprén dels resultats de l'operatiu policial amb la finalitat de mantindre les mesures de seguretat i donar compliment al decret d'estat d'alarma.

Així es reflecteix en el balanç del dispositiu especial de la Policia Local de Borriana entre l'1 i 3 de maig, amb controls fixos per a evitar desplaçaments a segones vivendes o llocs d'oci allunyats del domicili habitual i de l'operatiu de control de les eixides per a la pràctica d'esport i passejos autoritzats del 2 i 3 de maig, en el qual han participat, a més, voluntariat de l'Assemblea Local de Creu Roja a Borriana i Protecció Civil del Consorci Provincial de Bombers.

A més de les denúncies, també han identificat a altres 105 persones per a comprovar que els desplaçaments i la realització d'activitats en la via pública s'ajustaren a les mesures de confinament i les directrius en els permisos de mobilitat que està autoritzant progressivament el Govern.

Al mateix temps, un total de 80 vehicles han sigut comprovats en els controls de desplaçaments i ha sigut interceptat un vehicle sense autorització per a circular. Igualment han realitzat 8 vigilàncies en centres de distribució de productes de primera necessitat i han efectuat 7 serveis a requeriment de Ministeri d'Interior i de la Conselleria de Sanitat.

Cal remarcar que la Policia Local, des de l'inici de l'estat d'alarma, es troba sota la dependència del Ministeri de l'Interior i realitza diàriament serveis de vigilància i seguretat en centres de distribució de productes de primera necessitat, segons acord amb Guàrdia Civil per al repartiment de zones de vigilància.

També realitza controls intensius de vehicles i persones per a comprovar que els motius de desplaçament s'ajusten al Reial decret i a la normativa que el desenvolupa.