Seu-te!, un festival alternativo para las fiestas de la Misericordia
Actividades culturales como alternativa a las fiestas de la Misericordia
 • Una programació multidisciplinària per a gaudir des del seient i subjectes al control sanitari corresponent que garanteixen la seguretat del públic

 • Ús obligatori de mascareta, aforament màxim establert i distància de seguretat


El primer cap de setmana de setembre arriba a Borriana ple d'activitats diferents per a tots els públics, una programació multidisciplinària per a gaudir des del seient, organitzada per la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Borriana, i amb la col·laboració de diferents associacions del municipi.

Per primera vegada se celebrarà el Festival d'Arts Escèniques de Borriana, Seu-te!, amb la participació de sis companyies de la Comunitat Valenciana. Els espectacles, totalment gratuïts, començaran el proper divendres dia 4 de setembre a la plaça Josep Iturbi de Borriana amb dos sessions separades, una matinal i una altra de vesprada.

Així, la plaça Josep Iturbi es convertirà en un gran teatre a l'aire lliure de 1.200 metres quadrats, que es delimitarà amb una tanca alta d'obra per a poder controlar amb més facilitat els accessos del públic i poder així limitar l'aforament a un màxim de 300 o 350 persones segons l'espectacle, en què s'instal·laran 3 grades gegants per a poder mantindre una distància entre seients de més de 1,5 metres de distància, construint així un espai segur.

Segons la legislació vigent, en els espectacles i actes que es facen a l'aire lliure, el públic ha d’estar assegut i guardar la distància mínima de seguretat, i no es podrà superar el setanta-cinc per cent de l'aforament autoritzat ni reunir-se més de 800 persones. Malgrat que el festival té un aforament màxim de 350 persones l'Ajuntament n’ha notificat a Salut Pública la celebració.

Per a garantir la seguretat del públic assistent, s'ha contractat quatre persones de personal auxiliar que s'encarregaran de controlar l'accés i indicar els llocs on ha de seure el públic de forma esglaonada. A més, i per tal que ningú es puga saltar les mesures, també hi haurà un guàrdia de seguretat privat controlant que siga així, i que no permetrà l'accés a les persones que incompleixen la normativa.

Pel que fa a les normes per al Festival d'Arts Escèniques de Borriana, Seu-te!, es concreten en

 1. L'aforament dels espectacles serà limitat i l'entrada es realitzarà per rigorós ordre d'arribada fins a completar l'aforament total estimat en 350 persones.

 2. Caldrà mantindre un ordre adequat i seguir en tot moment les indicacions del personal de control d'accés i seguretat que vetlaran en tot moment per la seguretat del públic present.

 3. Les portes d'accés al recinte s'obriran 45 minuts abans de cada representació, en què serà obligatori l'ús de mascaretes en tots els espais de festival.

 4. Caldrà mantindre la distància de seguretat d’1,5 metres en tot moment i fer ús del gel hidroalcohòlic.

 5. És necessària la reserva de places amb anterioritat a l'oficina Tourist Info Borriana a la plaça Major, 1, de manera presencial o cridant al telèfon 964 570 753.

El cartell estarà protagonitzat per

 • 4 de setembre

  • "Pixels offline" de la Banda de l'Drac, a les 12h

  • "The audition" de Xa! Teatre, a les 19h

 • 5 de setembre

  • "Sonata Circus" de la Troupe Malabo, a les 12h

  • "Festa Pop!" de Pop 's Corn, a les 19h

 • 6 de setembre

  • "El pirata barba" de Xarop Teatre, a les 12h

  • "Memphis Rock and Circ" de la Finestra Nou Circ, a les 19h