- Prevista per a diumenge que ve, 29 de gener, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar

- Torna el circuit que agrupa les 6 ermites disperses en el terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia, l'Ecce Homo i la Sagrada Família

- A partir de demà dilluns i fins al divendres 28, les persones interessades podran inscriure's en el casal de la falla Don Bosco de 17h a 21h


La regidora de festes de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, juntament amb el president de la falla Don Bosco, Vicente Miró, han presentat en el consistori la XXIII edició de la Volta a les ermites, declarada itinerari d'interès turístic local de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc diumenge que ve 29 de gener.

La ruta de les ermites de Borriana és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana i reuneix un gran nombre de persones. Per a participar en aquesta activitat és imprescindible la inscripció prèvia. Les persones interessades podran apuntar-se en el casal de la falla Don Bosco des del demà dilluns 23 i fins al divendres 27 de gener en horari de 17h a 21h.

Lluïsa Monferrer ha animat la ciutadania a participar per a “xalar d'un matí diferent, en què el patrimoni de Borriana, l'esport i el bon ambient es fusionen, per a fer d'aquest dia un dels millors diumenges de l'hivern”.

En aquesta línia, ha assegurat que la iniciativa “ja s'ha convertit en una tradició a la nostra ciutat que marca l'inici de les festes de Sant Blai”, i ha agraït “l'esforç i el treball que durant tants anys realitzen des de l'equip organitzador de la falla Don Bosco per a consolidar-la i per a mantindre l'elevat grau de participació que va en augment any rere any”.

Sobre aquest tema, ha destacat l'arrelament de la Volta a les ermites demostrat cada any amb el “massiu seguiment tant dels veïns i veïnes de Borriana com d'altres persones de localitats pròximes que cada edició continuen sumant-se a la iniciativa”. A més, ha indicat que moltes poblacions “han adoptat aquesta mateixa forma per a recórrer les ermites o el patrimoni rural dels seus termes municipals”.

Per part seua, Vicente Miró ha mostrat el compromís de la falla Don Bosco i de l'Ajuntament de Borriana per a fer possible la XXIII Volta a les ermites, i ha volgut agrair la implicació del consistori en el projecte, així com de les quinze empreses i marques que en fan possible l’organització.

A més, ha aclarit que la Policia Local de Borriana, amb la col·laboració de Protecció Civil i les persones voluntàries de l'organització, vigilaran en tot moment que el recorregut discórrega sense incidents.

La regidora ha posat en valor la ruta de les ermites com un esdeveniment de difusió que contribueix a “la promoció i revaloració del patrimoni cultural i natural de Borriana”, ja que durant el recorregut “també es pot observar la presència d'alqueries, pous, séquies i diverses construccions que conformen un paisatge rural molt particular”.

25 quilòmetres entre camins

La caminada, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte per camins entre tarongers i la mar, permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses pel terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia situada en el paratge natural de l’Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu, l’Ecce Homo i la Sagrada Família en les Alqueries del Ferrer.

La concentració, segons ha detallat el president de la falla Don Bosco, serà a les 8h, davant la porta del casal de la falla i del col·legi Salesià, on s'oferirà un desdejuni a les persones inscrites, i la caminada començarà a les 8.30h, encapçalada per les reines falleres de la ciutat, representants de la corporació municipal i les falleres majors de la falla.

Amb un donatiu de tan sols sis euros, s'inclou la samarreta commemorativa de l'edició, a més de la credencial, el certificat de la prova i els avituallaments que hi haurà en cadascuna de les ermites, el desdejuni just abans de l'eixida i l'esmorzar a l'ermita de Santa Bàrbara.

Finalment, Lluïsa Monferrer i el representant de la falla han animat a participar a tota la població en una jornada “tan especial”, i han mostrat el seu desig que, en la XXIII edició, la Volta a les ermites “continue sent un referent per a centenars i centenars de persones de Borriana i de la rodalia”.