- El concurs tindrà lloc el 16 de març de matí, de 10h a 12.30h

- La inscripció i lliurament de material es durà a terme a partir de les 10h a l'entrada de l'Ajuntament


Borriana recupera enguany, amb motiu de les festes josefines, el concurs de dibuix infantil de falles “Dibuixa les Falles 2023, convocat per la Federació del Comerç de Borriana i l'Ajuntament, en què podran participar xiquets i xiquetes d'Educació Primària des dels 3 anys fins a cinqué de primària.

Concretament el concurs tindrà lloc el 16 de març de matí de 10h a 12.30h. El mateix matí des de les 10h es podrà recollir la làmina de dibuix a l'entrada de l'Ajuntament de Borriana, on es farà la inscripció i el lliurament de material. Els xiquets i xiquetes que hi participen tindran fins a les 12.30h per a entregar els seus dibuixos a l'entrada de la casa consistorial.

A les 13h es realitzarà la votació pel jurat, i a les 13.30h s'entregaran els premis als artistes guardonats. El concurs comptarà amb tres categories: A, alumnat d'Educació Infantil de 3 a 5 anys; B, alumnat de primer, segon i tercer de Primària; C, per a l’alumnat de quart i cinquè de Primària.

 

Premis

Per a la categoria A, Educació Infantil, un primer i segon premi consistent en un lot de llibres infantils i per al tercer un lot d'art. Els tres premiats en la categoria B obtindran un lot d'art, i per a l’alumnat de quart i cinquè de Primària hi haurà un primer premi d'una tauleta digital de 10 polzades, i un segon i tercer premi d'un lot d'art.

La regidora de Falles i Comerç, Sara Molina, ha manifestat que l'objectiu d'aquest concurs és “promoure la creativitat dels xiquets i les xiquetes, a més de passar un gran dia agradable acompanyats de familiars i amics”. “Amb aquesta classe de concursos didàctics s'aconsegueix divulgar la tradició fallera del nostre municipi des d'edats primerenques”, ha afegit la regidora.

 

Característiques dels treballs

Els xiquets que participen hauran de portar els materials necessaris per a la realització del concurs, però se'ls farà lliurament d'una làmina en què realitzaran el dibuix, llapis, goma i una tauleta de fusta per a poder posar el full i dibuixar. Després d’entregar els dibuixos passaran a ser propietat de la Federació de comerç, sense finalitat lucrativa.

Cada concursant presentarà un únic treball sempre amb temàtica relacionada amb el lema del concurs “Dibuixa els Falles”. La tècnica de dibuix a utilitzar serà lliure a triar per les persones participants (no es poden utilitzar purpurines ni tintes metàl·liques). El treball serà realitzat en format DIN A4 (grandària foli), que serà entregat a la porta de l'ajuntament. És aconsellable que els treballs no arriben plegats ni continguen cap material amb relleu.

 

Jurat

La decisió del jurat serà inapel·lable i es donarà a conéixer el mateix dia 16 de març, i a les 13.30h les Reines Falleres de Borriana, Sílvia Navarro i Maria Olivas, donaran els premis a la sala de plens de l'Ajuntament, El jurat estarà format per representants de la Federació de Comerç de Borriana.

Per a la valoració dels treballs presentats, el jurat es fixarà en l'originalitat del treball, la creativitat demostrada respecte a la temàtica proposada i la qualitat de la tècnica utilitzada en funció de l'edat del concursant. Els treballs seran exposats en els comerços de Borriana durant la setmana fallera.