La Cooperativa Sant Josep de Borriana i la Regidoria d'Agricultura han iniciat un any més la programació de la coneguda Mostra Agroalimentària de Borriana, a través de la qual en cada edició es fan arribar a Borriana i la seua ciutadania conferencies, xarrades o activitats relacionades amb el món de l'alimentació o la gastronomia. Amb el suport de l'Associació de Amas de Casa de Borriana que cada any organitza part de la trobada amb berenars i degustació de productes, aquest dilluns a la vesprada ha tingut lloc en el Saló de Plenaris de l'Ajuntament la primera de les conferències temàtiques de la Mostra. Ha sigut Santiago Vernia Martínez, farmacèutic i enòleg, qui ha oferit una completa conferència sobre la “El Vi: Producció, Elaboració i Qualitats», que ha inclòs un complet tast sobre diferents varietats perquè les persones assistents pogueren comprovar de forma directa i pràctica les explicacions, consells de tast i xicotets trucs per a identificar varietats o processos d'elaboració dels diferents brous. Com a propietari i productor del seu propi producte, Santiago Vernia ha repassat les diferents formes i tècniques utilitzades dins del procés de conversió del raïm en vi, explicant els matisos i grans diferències que pot haver-hi en el producte final depenent de factors com el temps, els materials utilitzats en la conservació o les qualitats de cada vi depenent de les varietats utilitzades per a la seua elaboració. En la conferència han volgut estar presents tant l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com el President de la Cooperativa Sant Josep, José Montoliu, el de l'entitat col·laboradora Caixa Rural, Eduardo Salas, la presidenta de les Ames de Casa, Antonia Palomar, representants de l'Associació d'Hostaleria que col·laboren en la Mostra aquesta any, i el regidor d'Agricultura Santiago Zorío, qui ha recordat que “el dimarts la Mostra continua amb la sessió que tindrem en la Caixa Rural de Borriana amb el Coent com a protagonista i el dijous dia 1 amb una altra conferència sobre Alimentació Saludable que es realitzarà en el CMC La Mercè, donat que estarà dirigida a l'alumnat d'ESO de tota la ciutat”. Una vegada finalitzada la part teòrica i el posterior tast de vins, els i les assistents han pogut gaudir també del tradicional berenar de degustació que acompanya cada acte de la Mostra i que organitza l'Associació de Amas de Casa de Borriana amb el suport tant de la mateixa Cooperativa de Sant Josep de Borriana com la regidoria d'Agricultura. Tal com ha volgut destacar el regidor de l'àrea a Borriana, Santiago Zorío, que ha estat present durant tota aquesta primera jornada de la Mostra, “una vegada més es demostra, tan sols fent una ullada al Saló de Plenaris Municipal, que la Mostra Agroalimentària està perfectament assentada dins de la programació sobre difusió i informació pública al voltant dels hàbits alimentaris, ja que des que l'any 2000 es duguera a terme per primer vegada la iniciativa, ha anat creixent fins a convertir-se en referent per a molts veïns i veïnes de Borriana que, una vegada més, han respost a la crida de la Cooperativa Sant Josep, la Regidoria i l'Associació de Amas de Casa”.
La primera jornada de la Mostra Agroalimentària de La Plana se centra en el món del vi i la seua elaboració
- Categoria: Turisme
- Vist: 2579