Els 'Coents de Borriana' han sigut avui els protagonistes en la II Mostra de Turisme que se celebra des d'ahir a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i que s'ha convertit aquests dies en el centre de la proposta turística de la Comunitat Valenciana.
Fins a la cita s'han desplaçat la regidora de Turisme, Sara Molina, acompanyada pel president de la Asociación de Artesanos del Coent de Burriana, Vicente Llopis. Es tracta de la primera vegada que els productes de la plana baixa participen en la Mostra, amb l'objectiu de promocionar la marca ‘coents de Borriana’ i la ciutat.
En la zona de showcooking i de degustacions i tasts, Llopis ha cuinat un arròs melós' amb llagostins, sépia, calamar i coents, amb la col·laboració i la presentació del chef responsable de la zona showcooking i professor de la Red de CdT, Joan Clement, que mentre s’elaborava el plat i es degustava ha comentat i ha explicat la història i les peculiaritats d'un producte pràcticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa i les diverses “bondats” de la ciutat.
L'arròs elaborat pel borrianenc ha causat sensació i ha sigut la delícia de totes les persones que han pogut assaborir-lo. A més, Vicente Llopis ha portat a la Mostra, en representació dels associats, diferents elaboracions preparades amb coents, com ara, ximos, carpaccio, pastissets i rosquilletes, productes que les persones visitants també han pogut paladejar i gaudir-ne.
D'accés públic i totalment gratuïta, la II Mostra compta enguany amb més de 119 expositors i una zona a zona de “showcooking” i tasts per a conèixer el millor de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, i també disposa d'un escenari per a espectacles i concerts.
A l'exterior del Museu de les Ciències s'ofereixen degustacions de menjar amb ingredients autòctons i de vins i olis elaborats en la Comunitat Valenciana, i també exposicions d'artesania.
Sara Molina ha sigut la impulsora de la presència de Borriana per primera vegada en la Mostra, per a “promocionar la nostra ciutat” i ha volgut recolzar la iniciativa amb “el producte per excel·lència de Borriana”, que des de la creació de la marca 'coents de Borriana' està aconseguint assolir “popularitat i molts incondicionals, més enllà de les fronteres geogràfiques de la capital de la Plana Baixa” ha manifestat.